Lăudaţi pe Domnul! Căci este frumos să lăudăm pe Dumnezeul nostru, căci este plăcut şi se cuvine să-L lăudăm.

(Psalmii 147:1)

Când citim relatările biblice, uneori presupunem că sunt povestiri obişnuite, alteori ne gândim că personajele nu fac parte din sfera umană. Dar nu este aşa. Relatările sunt situaţii adevărate care li s-au întâmplat unor oameni ca tine şi ca mine. Dacă ei au putut face faţă tragediei şi adversităţilor, şi noi vom putea. Iov a pierdut tot, inclusiv copiii, dar, ca şi când asta nu era de ajuns, Satana a adus asupra lui o boală teribilă şi dureroasă. Dar, în final, Iov a ieşit victorios. Povestea mea este foarte asemănătoare.

In 2008, familia mea a pierdut totul. Casa şi bunurile ne-au fost distruse în timpul crizei din Jos, Nigeria. Tot ce ne mai rămăsese a fost viaţa noastră şi L-am lăudat pe Dumnezeu pentru asta. Dar, ca şi când pierderile acestea nu erau de ajuns, chiar când începeam să ne reconstruim vieţile, Satana a adus asupra mea o boală care sfida orice cunoştinţă medicală.

Din cap până-n picioare eram acoperită cu nişte erupţii dureroase şi prurit. Am fost pe la diverse spitale şi doctori, chiar şi în afara ţării, dar niciun medic nu a putut să-mi pună un diagnostic. La un moment dat, am încetat să mai merg la doctori şi m-am rezumat doar la a mă ruga. Se rugau şi alţii pentru mine. Membrii din biserica mea locală s-au rugat şi au postit. Chiar şi copilaşii din adunare au postit şi s-au rugat pentru mine.

Când părea că nu mai există nicio ameliorare, mi-am schimbat metoda de rugăciune. In loc să-L implor pe Dumnezeu să mă vindece, am început să-L laud. Când durerea revenea, îi cântam laude lui Dumnezeu, mulţumindu-I pentru durere şi pentru că suferea alături de mine. Cântam până adormeam. Doar din momentul în care am adoptat această metodă am avut un somn odihnitor. Cântând şi lăudându-L pe Dumnezeu, nici nu ştiam când mă fura somnul, iar starea mea generală a început să se îmbunătăţească.

Convenţia pentru Misiunea Femeii a avut loc în august şi am participat şi eu, în ciuda prietenilor care m-au descurajat, pentru că eram încă bolnavă. Acolo, liderii de la Misiunea Femeii şi alţii au făcut un cerc în jurul meu şi s-au rugat pentru mine. Aceşti oameni L-au chemat pe Iehova şi El a răspuns. Am fost vindecată. Pielea mi s-a curăţat şi Dumnezeu i-a dat un aspect nou. Domnul să fie lăudat, astăzi sunt pe deplin vindecată.
Laudă-L pe Dumnezeu pentru situaţia în care te afli! întotdeauna El îţi va da biruinţa.

BOTT HAJARATU

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO