[sâmbătă, 23 martie] Speră în Domnul!

 

 

Text de memorat:

 

Psalmii 27:14

„Nădăjduieşte în Domnul! Fii tare, îmbărbătează-ţi inima şi nădăjduieşte în Domnul!”

 

Am ajuns la ultima săptămână din acest trimestru de studiere a psalmilor. De-a lungul acestei călătorii spirituale am trecut prin momente de venerație față de maiestuosul Creator, Împărat și Judecător; prin momente de bucurie generată de eliberarea, iertarea și salvarea divină; prin  momente de consacrare în durere și jale și prin glorioasele perspective ale prezenței veșnice a lui Dumnezeu, anticipând nesfârșita închinare universală înaintea lui Dumnezeu. Dar călătoria continuă, deoarece trăim cu speranța venirii Domnului nostru, când dorul nostru după Dumnezeu se va împlini. Dacă ar fi să existe o ultimă idee pe care să o extragem din psalmi, aceasta ar trebui să fie: „Speră în Domnul!”

 

Speranța în Domnul nu este o așteptare inactivă și disperată, ci este un act de deplină încredere și credință, o încredere și o credință care se manifestă în fapte. Speranța în Domnul ne transformă serile mohorâte, fiindcă așteptăm dimineața senină (Psalmii 30:5; 143:8). Ne întărește  inima cu o nouă pace și încredere. Ne motivează să lucrăm mai mult, adunând snopii secerișului bogat de pe câmpurile de misiune ale Domnului (126:6; Matei 9:36-38). Speranța în Domnul nu va rămâne niciodată în van, ci va fi răsplătită din belșug pentru că Domnul este credincios tuturor promisiunilor Sale (37:7-11,18,34; 71:1; 119:137,138).

 

 

Studiu zilnic

 

Biblia: Ieremia 49 – Plângeri 3
1. Ce a scos Domnul din casa de arme?
2. Ce ființe sunt asemănate cu lăcustele zbârlite?
3. Al cui scaun de domnie a ajuns mai presus de al împăraților care erau în Babilon?
4. Ce rod au mâncat femeile?

 

Ellen G. White: „Divina vindecare”, capitolul „Alimentația și sănătatea” (de la „Moduri greșite de a lua masa” la final)
5. Care sunt momentele nepotrivite pentru masă?

 

 

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO