M-ai înduplecat, Doamne, şi m-am lăsat înduplecat; ai fost mai tare decât mine şi m-ai biruit! În fiecare zi sunt o pricină de râs, toată lumea îşi bate joc de mine.

Ieremia 20:7

Oricine Îl urmează pe Domnul, indiferent că-L urmează de puţin timp sau de mult timp, va învăţa un lucru, şi anume că, dacă ai credinţă în Isus şi cauţi să faci voia Lui, nu ai garanţia că vei trece uşor prin viaţă. Apostolul recunoaşte această realitate: „De altfel, toţi cei ce voiesc să trăiască cu evlavie în Hristos Isus vor fi prigoniţi” (2 Timotei 3:12). Ieremia a învăţat în mod sigur acest adevăr din experienţă personală.

Pe de altă parte însă, credinţa poate face ceva pentru noi în timpuri de încercare – ea ne oferă o viziune mai amplă pentru a ne păstra echilibrul când trecem prin greutăţi. Altfel spus, când suferim pe nedrept (şi fără îndoială că de multe ori suferim pe nedrept) şi vin încercări, nu avem de ce să ne simţim singuri şi fără sens în viaţă, cum se simt cei care nu-L cunosc pe Domnul. Noi putem cunoaşte întrucâtva imaginea de ansamblu şi speranţa ultimă pe care ne-o oferă Dumnezeu, oricât de urât ni s-ar părea prezentul, iar din această cunoaştere şi din speranţa pe care o avem putem obţine putere. Ieremia ştia câte ceva despre imaginea de ansamblu, deşi uneori părea că uită şi se concentrează asupra problemelor lui.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO