Pregătirea pentru evanghelizare şi mărturie personală

Studiul 8

19 mai 2012

 

Pentru studiul din săptămâna aceasta, citeşte: Matei 4:19; 11:1-11; 10:1-14; 1 Petru 5:8; 2 Petru 3:9.

Sabat după-amiază

Text de memorat: „El le-a zis: «Veniţi după Mine şi vă voi face pescari de oameni.»” (Matei 4:19)

Gândul central: Ca să putem fi pregătiţi să dăm o mărturie eficientă despre credinţa noastră, este necesar ca mai întâi să avem o relaţie personală stabilă cu Isus.

Este puţin probabil ca un om care nu are asigurarea mântuirii personale să fie capabil să conducă un alt om la o relaţie apropiată şi mântuitoare cu Isus (deşi mai sunt şi excepţii). Poate că va reuşi să îi convingă pe alţii să creadă anumite învăţături biblice, anumite realităţi şi date biblice. Astfel de convingeri şi de credinţe îi pot determina pe unii să facă schimbări semnificative în stilul lor de viaţă. Totuşi, întrucât faptele bune pot fi făcute şi fără Isus Hristos, este imperios necesar ca orice instruire pentru mărturie şi evanghelizare să cuprindă atât aspectul doctrinal, cât şi pe cel spiritual. Pentru a fi buni evanghelişti, noi trebuie să avem o bună cunoaştere şi o experienţă temeinică legată de „Evanghelia veşnică”. În definitiv, tocmai Evanghelia aceasta aduce credinţă, mărturisire, convertire, asigurare şi ucenicie.

Săptămâna aceasta, vom vedea că spiritualitatea şi arta de a pregăti oamenii pentru evanghelizare şi mărturie este într-adevăr un principiu biblic şi trebuie să-i încurajăm pe oameni să facă din el o realitate în biserica locală.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO