Studiul 5

Vineri , 4 mai 2012

 

Identificarea grupului-ţintă. Metoda de evanghelizare pe care o studiem acum va avea nevoie de mai mult de un trimestru pentru a o aplica. Nu ne putem aştepta ca instruirea pentru evanghelizare să fie aleasă, planificată şi realizată într-o singură săptămână. Totuşi, atunci când te gândeşti să participi la un curs de instruire şi când încerci să descoperi care este locul activităţii tale misionare în planurile generale ale bisericii, este important să te gândeşti şi la un grup-ţintă. Iată câteva sugestii:

– În consultare cu pastorul, prezbiterii şi cu responsabilul Departamentului Lucrare Personală, stabileşte-ţi un program de mărturie şi evanghelizare, precum şi un grup-ţintă. Aceasta te va ajuta să stabileşti şi celelalte aspecte ale procesului. De exemplu, dacă grupul-ţintă este format din copii, va trebui să faci publicitate în şcoli şi în cartierele unde locuiesc familii tinere. Grupul-ţintă poate fi format şi din pensionari, şomeri, studenţi etc.

– Alegerea grupului-ţintă te va ajuta să selectezi oamenii cei mai potriviţi, locaţia cea mai bună, timpul cel mai potrivit şi strategiile ulterioare, iar toate acestea te vor ajuta ca, la finalul programului, să faci o evaluare eficientă şi, totodată, îţi vor oferi subiecte de rugăciune specifice.

– Poţi găsi chiar în biserica ta un grup-ţintă, de exemplu, persoanele care vin la biserică, dar nu s-au botezat încă, tinerii nebotezaţi din biserică sau
persoanele care participă regulat la programele speciale ale bisericii sau la programele susţinute de biserică în colaborare şcoala bisericii.

Pentru discuţie

1. „Un adevăr primit în inimă va face loc pentru încă un adevăr.” (Ellen G. White, Mărturii, vol. 6, pag. 449) În ce ordine trebuie să prezentăm adevărurile pentru a avea maximum de eficienţă în misiunea noastră? De ce este necesar ca moartea înlocuitoare a lui Hristos să fie întotdeauna primul subiect pe care îl abordăm în misiunea noastră?

2. „Domnul Hristos a atras inima ascultătorilor Săi prin manifestarea dragostei, iar apoi, puţin câte puţin, pe măsură ce erau în stare să înţeleagă, le-a descoperit marile adevăruri ale Împărăţiei cerurilor. În acelaşi fel, noi trebuie să învăţăm să ne adaptăm lucrarea la starea oamenilor – să-i întâmpinăm pe oameni acolo unde se află ei.” (Ellen G. White, Evanghelizare, pag. 57) Cum reuşeşte dragostea pentru oamenii cărora le vorbim din Cuvântul lui Dumnezeu să tempereze modul în care prezentăm adevărul Bibliei, în special acele puncte de doctrină care ar putea constitui o problemă pentru convingerile lor? Este necesar acest lucru?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO