Studiul 3

Vineri , 20 aprilie 2012

 

După ce ai ales o anumită activitate de evanghelizare şi mărturie personală şi după ce ai discutat cu pastorul tău şi cu coordonatorii Departamentului Lucrare Personală, urmează pregătirea pentru activitate, instruirea. Spre deosebire de lucrul de unul singur, lucrul în echipă asigură încurajarea, susţinerea şi succesul dorit. Iată câteva sugestii:

– Discută cu pastorul tău şi cu coordonatorul Departamentului Lucrare Personală despre evenimentele şi programele de instruire care pot fi organizate. Nu este neapărat necesar ca toată instruirea să aibă loc în biserica locală. Ia în calcul posibilitatea de a participa la o instruire regională sau la aceea de a fi sponsorizat pentru a participa la seminare de instruire, dacă ele există.

– Cere pastorului sau altor instructori să susţină în biserica locală cursuri de instruire pentru evanghelizare şi mărturie personală. Dacă bugetul nu permite şi dacă cei care doresc să fie instruiţi sunt puţini, se poate face un anunţ la nivel zonal şi se poate organiza un curs de instruire zonal, cu baza la biserica locală din care faci parte.

– La cursul de instruire pentru activitatea de evanghelizare şi mărturie aleasă, află ce resurse ai la dispoziţie. Cunoaşterea lor şi a modului în care le poţi utiliza constituie o parte importantă a pregătirii tale.

– Pregătirea spirituală personală este esenţială pentru lucrarea ta misionară. Pe măsură ce vei începe să Îi slujeşti Domnului, îţi vei conştientiza mai bine nevoile spirituale. Iar atunci când vei cere şi vei primi o mai mare măsură din Duhul Sfânt, vei fi împuternicit pentru o slujire mai mare. Roagă-te ca Duhul Sfânt să te îndrume şi să lucreze prin tine.

Pentru discuţie

1. „Dumnezeu a pus în biserică daruri diferite. Ele sunt valoroase la locul potrivit şi fiecare poate îndeplini o parte în lucrarea de pregătire a unui popor pentru apropiata revenire a Domnului Hristos.” (E. G. White, Slujitorii Evangheliei, pag. 481) În ce măsură se pune accent pe darurile spirituale în biserica ta. Ce faceţi pentru a sublinia importanţa lor?

2. „Nu toţi oamenii primesc aceleaşi daruri, dar fiecărui slujitor al Domnului îi este făgăduit un dar al Duhului Sfânt.” (E. G. White, Parabolele Domnului Hristos, pag. 327) Ce putem face pentru a-i încuraja pe toţi membrii bisericii să-şi descopere, să-şi dezvolte şi să-şi folosească darurile spirituale? De ce este important să facem acest lucru?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO