Studiul 3

Marti , 17 aprilie 2012

 

Nu este greu să ne descoperim darurile spirituale. Dacă te gândeşti la pastorul tău şi la alţi conducători importanţi ai bisericii tale, reuşeşti imediat să-ţi dai seama care sunt darurile lor. E suficient să observi ce fac ei şi reacţia pe care o au oamenii la lucrarea lor. Totuşi, când te gândeşti la tine, descoperirea darurilor spirituale nu mai pare a fi la fel de uşoară.

Descoperirea darurilor spirituale personale a fost prezentată uneori destul de simplist: completează un chestionar, aplică o formulă şi îţi vei descoperi imediat darul. Mulţi membri ai bisericii au încercat să-şi descopere darurile spirituale prin aceste metode şi au fost dezamăgiţi când biserica lor locală nu i-a ales în slujbele în care ar fi putut să-şi exercite darurile.

Seminarul de identificare a darurilor spirituale este, probabil, cel mai simplu mod prin care îţi poţi identifica darurile spirituale. Nu uita însă că participarea la acest seminar este numai începutul căutării.

4. Ce ne spune Pavel în 1 Corinteni 12:28-31 despre darurile spirituale?

1 Corinteni 12

28. Şi Dumnezeu a rânduit în Biserică, întâi, apostoli; al doilea, proroci; al treilea, învăţători; apoi, pe cei ce au darul minunilor; apoi, pe cei ce au darul tămăduirilor, ajutorărilor, cârmuirilor şi vorbirii în felurite limbi.
29. Oare toţi sunt apostoli? Toţi sunt proroci? Toţi sunt învăţători? Toţi sunt făcători de minuni?
30. Toţi au darul tămăduirilor? Toţi vorbesc în alte limbi? Toţi tălmăcesc?
31. Umblaţi, dar, după darurile cele mai bune. Şi vă voi arăta o cale nespus mai bună.

Aici nu suntem îndemnaţi să ne dorim toţi unul sau două dintre darurile considerate în general cele mai bune, ci Pavel arată aici că darurile spirituale sunt distribuite în funcţie de nevoile apărute în diverse situaţii cu care se confruntă la un moment dat bisericile din diferite locuri. De aceea, cele mai bune daruri sunt acelea care îi împuternicesc pe membrii bisericii locale.

Dacă îţi doreşti cu seriozitate să-ţi descoperi darurile, nu subestima ceea ce îţi transmit ceilalţi membri ai bisericii. Când se întrunesc pentru a alege conducători ai diverselor departamente şi echipe de ajutoare pentru aceştia, membrii unui comitet de numiri caută oameni care au manifestat deja preocupare şi au dovedit înzestrare pentru anumite activităţi. Chiar dacă nu au cunoştinţe despre darurile spirituale sau nu le iau în considerare în mod deliberat, ei nu fac altceva decât să caute oameni înzestraţi pentru diferitele ramuri ale lucrării. Dacă cineva îţi spune că poţi fi eficient în mod real într-o anumită slujbă, s-ar putea ca aceasta să fie o confirmare a darurilor tale. Este înţelept din partea ta să asculţi şi să te rogi pentru aceasta.

Rezultatele seminarului despre darurile spirituale, confirmarea din partea fraţilor de credinţă şi rezultatele obţinute în urma unei perioade de probă într-o anumită ramură a lucrării îţi vor oferi indicii clare despre chemarea pe care ţi-a adresat-o Domnul şi pentru care te-a înzestrat.

Care crezi că sunt darurile tale şi de ce crezi că ai aceste daruri?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO