Studiul 1

Vineri , 6 aprilie 2012

 

Formulează-ţi mărturia personală şi asigură-te că poţi să o prezinţi atunci când se iveşte ocazia.

Ia-ţi puţin timp să te gândeşti în linişte la ramurile lucrării bisericii în care îţi place sau în care ţi-ar plăcea să te implici dacă ai fi solicitat. Notează-le pe o foaie de hârtie. Poate că te interesează şi unele activităţi de evanghelizare în care biserica ta nu este implicată în prezent. Notează-le şi pe acestea.

Gândeşte-te în ce mod te poţi implica într-o activitate de evanghelizare susţinută de biserica ta. Dacă eşti deja implicat într-o activitate şi doreşti să o continui, roagă-te ca Dumnezeu să o binecuvânteze mai departe. Dacă nu eşti implicat încă, roagă-te ca Dumnezeu să îţi descopere unde vrea să lucrezi pentru El.

Pentru discuţie

1. În Marea Trimitere din Matei 28:19,20, avem patru verbe care exprimă acţiunea: mergeţi, faceţi ucenici, botezaţi şi învăţaţi. Poruncile de a merge, de a boteza şi de a învăţa sunt subordonate poruncii de a face ucenici. Pornind de la această idee, discutaţi ce înseamnă să fii ucenic şi cum putem să facem ucenici.

Matei 28

19. Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh.
20. Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit. Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului.” Amin.

2. Meditaţi la următorul citat şi apoi răspundeţi la întrebarea: Cum putem deveni, individual şi ca biserică, căi prin care Dumnezeu să poată să comunice cu omenirea pierdută: „Ca reprezentanţi ai Lui între oameni, Hristos nu alege îngeri care n-au căzut niciodată, ci fiinţe omeneşti, oameni cu aceleaşi patimi ca aceia pe care caută să-i salveze. Hristos S-a îmbrăcat cu natura omenească pentru a putea ajunge la oameni. Dumnezeirea avea nevoie de natura omenească, deoarece trebuia să se împletească divinul cu umanul pentru a aduce lumii mântuirea. (Ellen G. White, Hristos, Lumina lumii, pag. 296)

3. Analizează-ţi viaţa. Ce fel de exemplu le dai oamenilor? Cum sunt influenţaţi cei din jurul tău de cuvintele tale, de acţiunile tale, de îmbrăcămintea ta, de comportamentul tău şi de atitudinea ta? Altfel spus, ce fel de mărturie dai tu înaintea lumii, chiar şi în mod indirect? În ce aspecte poţi aduce îmbunătăţiri?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO