Autoritatea lui Pavel şi Evanghelia
Studiul 2
1 octombrie 2011
Pentru studiul de săptămâna aceasta, citeşte: 2 Petru 3,15-16; Galateni 1; Filipeni 1,1; Galateni 5,12.
Text de memorat: „Caut eu oare, în clipa aceasta să capăt bunăvoinţa oamenilor sau bunăvoinţa lui Dumnezeu? Sau caut să plac oamenilor? Dacă aş mai căuta să plac oamenilor, n-aş fi robul lui Hristos.” (Galateni 1,10)
Sabat după-amiază
Studenţii de la o universitate au înfiinţat în campusul lor un centru în care toţi colegii lor erau bineveniţi – indiferent de rasă, sex, statut social sau convingeri religioase. După mai mulţi ani, ei au vizitat campusul şi au descoperit că noii studenţi renovaseră centrul. Sala mare în care era suficient spaţiu pentru socializare şi care fusese făcută pentru a întări spiritul de unitate, era acum împărţită în mai multe cămăruţe, iar accesul era restricţionat în funcţie de rasă, sex etc. Studenţii care făcuseră aceste modificări ar fi putut argumenta că autoritatea lor de a face aceste modificări se baza pe o practică veche de secole.
Situaţia aceasta se aseamănă cu cea în care se afla Pavel atunci când a scris această epistolă către bisericile din Galatia. Planul lui ca neamurile să intre în biserică doar pe baza credinţei era combătut de învăţătorii falşi care susţineau că orice credincios dintre neamuri trebuie să primească circumcizia înainte de a deveni membru.
Din punctul de vedere al lui Pavel, concepţia lor era un atac asupra esenţei însăşi a Evangheliei şi s-a simţit nevoit să le răspundă. Răspunsul lui este Epistola către galateni.
Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO