Speranţă şi depresie
Studiul 7
5 februarie 2011
Pentru studiul de săptămâna aceasta, citeşte: Psalmii 42; 31,10; 39,2-7; 32,1-5; 1 Ioan 1,9; Mica 7,1-7; Apoc. 21,2-4.
Sabat după-amiază
Text de memorat: „Domnul este aproape de cei cu inima înfrântă şi mântuieşte pe cei cu duhul zdrobit.” (Psalmii 34,18)
Depresia, sau descurajarea extremă, până acolo încât omul să nu mai fie în stare să-şi desfăşoare activitatea în mod normal, a fost experienţa omului încă de la apariţia păcatului pe pământ. Destul de multe personaje biblice au manifestat simptomele caracteristice depresiei.
Disperarea este unul dintre simptomele depresiei, iar mesajul biblic al speranţei ne poate oferi atât de mult în contrast cu ceea ce ne poate oferi lumea!
Toţi oamenii trec, mai devreme sau mai târziu, prin momente de descurajare extremă, din diferite motive. De aceea nu este de mirare că Biblia este plină de făgăduinţe care ne oferă tuturor, indiferent de situaţiile prin care trecem, motive să sperăm într-un viitor mai bun în viaţa aceasta şi mai ales în viaţa viitoare.
Bineînţeles că, dacă este vorba de o formă severă de depresie, este important să consultăm un specialist, dacă este posibil. Domnul poate lucra prin aceşti oameni la vindecarea persoanei care suferă de depresie. De altfel, atunci când suferim de o boală a trupului, nu ezităm să consultăm un medic. Tot la fel ar trebui să procedăm şi atunci când suferim de depresie cronică, de o problemă cauzată în multe cazuri de o predispoziţie genetică sau de dezechilibrul chimic din creier. Prin urmare, chiar şi creştinii au nevoie uneori de ajutorul specialistului.
Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO