Optimismul – fericire şi vindecare

Pentru studiul din această săptămână, citeşte: 1 Împ. 19,2-18; Psalmii 27 şi 42; Luca 8,14; 10,38-42; Rom. 8,35-39; 2 Cor. 12,9.10; 1 Tes. 5,16.17.

Sabat după-amiază

Text de memorizat: „Iată ce mai gândesc în inima mea şi iată ce mă face să mai trag nădejde. Bunătăţile Domnului nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineaţă. Şi credincioşia Ta este atât de mare!” (Plângeri 3,21-23)

În celula unei închisori se află doi bărbaţi. Privirea unuia dintre ei se ridică spre stelele strălucitoare care sclipesc pe firmamentul nopţii. El se bucură de această privelişte frumoasă şi inima i se umple de optimism şi speranţă: există ceva mai bun dincolo de gratiile închisorii! Celălalt bărbat se uită fix în ţărâna de lângă peretele exterior al închisorii. Nu este nimic care să-i dea curaj şi, în felul acesta, îşi pierde treptat optimismul. El nu mai poate avea speranţă din cauza direcţiei în care priveşte.

Scriptura înfăţişează probleme reale ale vieţii în cuvinte care sunt potrivite şi pentru noi, cei de astăzi. Nu suntem cruţaţi de situaţii care îi pot duce la disperare chiar şi pe ucenicii cei mai credincioşi. Din fericire, Cuvântul lui Dumnezeu este plin de încurajări, este un izvor de speranţă şi optimism.

Speranţa determină perspectiva din care privim fiecare situaţie prin care trecem. Ea ne ajută să fim optimişti chiar şi în împrejurări nefericite. Optimismul are o influenţă pozitivă asupra emoţiilor şi asupra sănătăţii, întărindu-ne imunitatea şi starea generală de bine.

În cele mai multe cazuri, nu putem să schimbăm împrejurările exterioare, dar putem să ne schimbăm atitudinea faţă de ele. Săptămâna aceasta vom studia despre acest principiu şi vom analiza din perspectivă biblică motivele pentru care putem fi plini de speranţă.

Ideea centrală: Optimismul şi speranţa pot avea un efect deosebit de benefic asupra sănătăţii.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO