Citeşte Divina vindecare de Ellen G. White.

În ciuda faptului că obezitatea devine o problemă tot mai mare în multe zone ale lumii, lăcomia este încurajată şi acceptată. Din cauza alimentaţiei, a obezităţii şi a lipsei de exerciţiu, diabetul de tip 2 este tot mai frecvent, afectându-i chiar şi pe adolescenţi. Dependenţa de internet şi de pornografie a stat la originea unor cazuri inimaginabile de violenţă şi abuz sexual. Tutunul continuă să reprezinte la nivel mondial singura şi cea mai mare cauză a decesului a peste 5 milioane de persoane anual. Au fost scrise avertizări pe pachetele de ţigări, însă majoritatea oamenilor nu ţin cont de ele. Informarea nu are rol preventiv, dacă nu acţionăm în conformitate cu ea.

Dumnezeu ne-a dat, pe multe căi, îndrumări solide ca să putem să fim sănătoşi, fericiţi şi sfinţi. Vom fi binecuvântaţi dacă urmăm aceste sfaturi.

Încredeţi-vă în Domnul, Dumnezeul vostru şi veţi fi întăriţi, încredeţi- vă în prorocii Lui şi veţi izbuti.” (2 Cron. 20,20)

Sunt puţini cei care-şi dau seama aşa cum trebuie cât de mult au de-a face obiceiurile din alimentaţie cu sănătatea, caracterul lor, capacitatea lor de a fi folositori în această lume şi cu destinul lor veşnic. Apetitul trebuie să se afle continuu sub stăpânirea puterilor intelectuale şi morale. Trupul să fie supus minţii, nu invers.” – Ellen G. White, Îndrumarea copilului (ediţia 2007), pag. 295

Întrebări pentru discuţie

• Ce înseamnă în mod practic afirmaţia din paragraful de mai sus?

• Ce impact are societatea în care trăieşti asupra atitudinii faţă de temperanţă? Încurajează ea temperanţa sau convingerea că temperanţa este demodată? De ce este important să fim conştienţi de aceste influenţe? Cum poţi să-i conştientizezi şi pe alţii, în special pe tineri?

• Dacă este posibil, invită la grupă un cadru medical, care să vă vorbească despre echilibrul în alimentaţie, exerciţiu, somn şi expunerea la soare.

• Unii oameni cred că, dacă un lucru consumat în cantităţi mici are efecte benefice, atunci efectele vor fi cu atât mai mari dacă este consumat în cantităţi mari. Spre exemplu, dacă puţină sare este bună pentru organism, atunci multă sare trebuie să fie cu atât mai bună. De ce este greşită această mentalitate?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO