Pentru studiul din această săptămână, citeşte: Ps. 139,13-15; 1 Cor. 3,16.17; 9,24-27; Efes. 2,8; 2 Tim. 4,7; 2,3-5; Evr. 11,6.

Sabat după-amiază

Text de memorizat: „Dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă şi nu obosesc, umblă şi nu ostenesc.” (Isaia 40,31)

A fost nevoie de mult efort şi de multe pregătiri pentru ca Roger Bannister să alerge o milă în mai puţin de patru minute. A fost nevoie de ore nesfârşite de antrenament şi exerciţiu în care era prevăzută, printre altele, şi escaladarea istovitoare a muntelui. În tot acest timp, mulţi alţi atleţi din lume priveau cu încordare spre premiul care pentru acest tânăr însemna atât de mult.

A sosit ziua de 6 mai 1954, ziua pentru care Roger Bannister se pregătise emoţional, spiritual, intelectual şi fizic mai mulţi ani la rând. Însă, cu o zi înainte, el alunecase pe o podea umedă şi apoi şchiopătase tot restul zilei. Totuşi cursa a început, iar Roger Bannister a parcurs mila aceea în 3 minute şi 59,4 de secunde, fiind primul om care a atins vreodată acest timp record.

Apelând la imagini din atletism, apostolul Pavel ne încurajează „să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte” (Evr. 12,1). Însă Pavel vorbeşte despre o cursă cu mult mai importantă decât cea câştigată de Roger Bannister. Pentru cursa aceasta trebuie să fim cât mai sănătoşi din punct de vedere spiritual şi fizic, iar o componentă importantă a acestei stări de sănătate vine în urma exerciţiului, subiectul nostru de săptămâna aceasta.

Ideea centrală: Exerciţiul fizic are un rol vital în păstrarea sănătăţii.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO