7. La ce se referă Pavel când vorbeşte despre „o slujbă duhovnicească”? Romani 12,1

Romani 12

1 Vă îndemn, dar, fraţilor, pentru îndurarea lui Dumnezeu, să aduceţi trupurile voastre ca o jertfă vie, sfântă, plăcută lui Dumnezeu: aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovnicească.

Până acum, am văzut că Dumnezeu este un Dumnezeu al dragostei şi al harului şi că dorinţa Sa este să aibă o relaţie specială cu noi, o legătură pe care nicio altă fiinţă creată de pe pământ nu o poate avea. În centrul acestei relaţii se află crucea şi Planul de Mântuire, deoarece, dintre toate motivele pe care le avem ca să-L iubim pe Dumnezeu, jertfa adusă la cruce rămâne cel mai mare.

8. Potrivit cu 1 Ioan 4,10, ce înseamnă, în esenţă, să-L iubim pe Dumnezeu?

1 Ioan 4

10 Şi dragostea stă nu în faptul că noi am iubit pe Dumnezeu, ci în faptul că El ne-a iubit pe noi şi a trimis pe Fiul Său ca jertfă de ispăşire pentru păcatele noastre.

Când iubeşti pe cineva, cuvintele de laudă şi apreciere vin în mod natural. Când Îi predăm Domnului inima noastră, primim darul Duhului Sfânt care ne umple cu simţământul profund al recunoştinţei şi al aprecierii. De aici se naşte lauda şi adorarea faţă de Dumnezeu.

Cu toate acestea, există un gând important pe care mulţi îl dau uitării. Lauda adevărată adusă lui Dumnezeu implică întreaga fiinţă. Cu alte cuvinte, noi trebuie să Îl lăudăm pe Dumnezeu nu numai la nivel spiritual, emoţional şi mintal, ci şi cu trupurile noastre. Prin formarea unor obiceiuri sănătoase, putem avea o minte limpede şi o viaţă echilibrată.

Oamenii de ştiinţă au evidenţiat schimbările fizice fascinante care au loc în creier, ca urmare a formării unor obiceiuri. Bunăoară, drogurile induc schimbări la nivelul creierului, schimbări care lasă urme adânci şi care au ca rezultat dependenţele puternice. Tot astfel, degradarea vaselor de sânge are ca efect diminuarea activităţii creierului. Boala Alzheimer este provocată de distrugerea celulelor creierului. De aici rezultă clar că starea de sănătate a trupului este importantă pentru sănătatea noastră mintală, emoţională şi spirituală. Consumate foarte rar, multe alimente şi băuturi nu vor avea un efect măsurabil. Însă vor deveni o problemă, dacă vor fi consumate în mod regulat. Noi trebuie să Îi dăm slavă lui Dumnezeu, cu toată fiinţa noastră, aducându-I în dar toată viaţa noastră, ca pe o jertfă vie.

Ce înseamnă a-L lăuda pe Dumnezeu cu tot trupul nostru? Cum putem să-L lăudăm pe Dumnezeu prin stilul nostru de viaţă? Cum e posibil să-L tăgăduim pe Dumnezeu prin obiceiurile noastre nesănătoase?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO