Bucuraţi-vă în Dumnezeu! Hristos este lumină şi în El nu este întuneric. Priviţi spre lumină! Obişnuiţi-vă să rostiţi laude la adresa lui Dumnezeu. Faceţi-i pe ceilalţi fericiţi! Aceasta este cea mai însemnată lucrare a voastră. Ea va consolida cele mai bune trăsături de caracter. Deschideţi larg spre cer ferestrele sufletului şi lăsaţi să intre lumina neprihănirii lui Hristos. Dimineaţa, la prânz şi seara, inimile voastre pot fi pline de razele strălucitoare ale luminii cereşti.” – Advent Review and Sabbath Herald, 7 aprilie 1904. Cum poţi aplica aceste îndemnuri în viaţa ta?

Fiind creştini, avem multe motive pentru care să-L lăudăm pe Dumnezeu; indiferent de luptele pe care le ducem, indiferent de temerile şi suferinţele noastre, indiferent de pierderile şi dezamăgirile pe care le-am suferit, avem cu toţii multe lucruri pentru care să-I mulţumim lui Dumnezeu. În definitiv, indiferent de situaţia în care ne aflăm acum, avem totuşi speranţa şi făgăduinţa vieţii veşnice prin Isus, speranţa şi făgăduinţa că „moartea nu va mai fi. Nu vor mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut” (Apoc. 21,4). Chiar şi numai această făgăduinţă este în sine un motiv de laudă.

6. Chiar dacă treci acum prin necazuri, pentru ce lucruri poţi să-L lauzi pe Dumnezeu? Alcătuieşte o listă cu motivele tale de recunoştinţă.

Înainte de a-L lăuda pe Dumnezeu cu sinceritate, trebuie să experimentăm personal bunătatea Sa. Trebuie să cunoaştem personal realitatea existenţei Sale şi a dragostei Sale faţă de noi. Domnul este dispus să îi descopere aceasta oricui vrea să fie condus de El. Numai inima noastră încăpăţânată şi firea noastră pământească ne împiedică să cunoaştem personal bunătatea şi dragostea lui Dumnezeu. Iar dacă ajungem să cunoaştem bunătatea şi dragostea Sa, mai putem să tăcem şi să nu-L lăudăm?

Cum putem să avem din ce în ce mai mult o atitudine de laudă şi recunoştinţă faţă de Domnul, în pofida încercărilor şi a suferinţelor prin care trecem?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO