Să observăm reacţia lui Moise faţă de aceşti oameni (Num. 16,4-11). În ciuda poziţiei înalte care le-a fost încredinţată, ei îşi doreau să aibă mai mult. Moise a înţeles acest lucru imediat.

Mai mult decât atât, din cuvintele lor, înţelegem că ei se răzvrăteau împotriva lui Moise şi Aaron, de parcă aceştia şi-ar fi însuşit autoritatea prin mijloace necinstite, ar fi abuzat de putere şi s-ar fi aşezat în fruntea tuturor, ducându-i în pustie, ca să-i lase să moară.

3. De fapt, împotriva cui se răzvrăteau ei? Num. 16,11

Ne întrebăm, pe bună dreptate, cum au născocit aceşti oameni astfel de acuzaţii false. Cine a despărţit Marea Roşie: Dumnezeu sau Moise şi Aaron? Cine le trimitea mană în fiecare dimineaţă: Dumnezeu sau Moise şi Aaron? Cine era prezent în mijlocul lor prin stâlpul de nor şi de foc: Dumnezeu sau Moise şi Aaron? Ne este greu să ne imaginăm cum au putut să se poarte în felul acesta, după toate câte au văzut.

4. Ce a spus Moise? Care sunt cuvintele care exprimă problema lor reală? Numeri 16,15-35

Să luăm în considerare primejdia în care se aflau. Dacă oamenii aceştia au fost capabili să stârnească o revoltă, cine ştie la ce rezultate teribile ar fi dus răzvrătirea lor! Copiii lui Israel, în loc să se prindă mai tare de Domnul, s-ar fi îndepărtat cu totul de El. Ei ar fi trebuit să aibă convingerea că Domnul e Cel care domneşte peste ei, că El îi conduce şi că Moise şi Aaron îşi împlineau doar chemarea primită de la El şi nu făceau nimic de la ei. Toate acestea ar fi trebuit să fie evidente. Dar păcatul are o putere grozavă de a aduce întuneric asupra minţii. Spiritul de răzvrătire, odată cultivat, este greu de potolit şi adeseori se extinde în mod necontrolat.

Eşti înclinat să fii invidios pe cei care au o poziţie sau o autoritate superioară ţie? Ce poţi învăţa din exemplul dat de Domnul Hristos ca să învingi acest sentiment care poate să te distrugă?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO