Harul
Pentru studiul din această săptămână, citeşte: Exod 25,8; Isaia 53; Rom. 5,18.19; 2 Cor. 3,16-18; Efes. 2,4-10; Tit 2,11-14.
Sabat după-amiază
Text de memorizat: „Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi.” (Rom. 5,8)
Cu ocazia unei conferinţe despre istoria comparată a religiilor, care a avut loc în Marea Britanie, experţii din toată lumea au încercat să răspundă la întrebarea următoare: Există o credinţă care se regăseşte numai în religia creştină? Şi, dacă da, care este aceasta? Ei au început să procedeze prin eliminare. Întruparea? Şi alte religii au diferiţi zei care apar în formă omenească. Învierea? Şi în acest caz, alte religii consemnează povestiri despre învierea din morţi. Dezbaterea a continuat pentru o vreme, până când a intrat în sală scriitorul creştin C. S. Lewis.
– De ce este atâta agitaţie? a întrebat el.
I s-a răspuns că se discuta despre contribuţia unică a creştinismului, în comparaţie cu alte religii ale lumii. Lewis a răspuns:
– O, dar e simplu. Este harul. – Philip Yancey, What’s So Amazing About Grace? [De ce este harul atât de uimitor?] (Grand Rapids, Mich.: Zondervan Publishing House, 1997), pag. 45
Săptămâna trecută am studiat despre fenomenul teribil al păcatului, despre „taina fărădelegii” (2 Tes. 2,7). În secţiunea de joi, am văzut că a fost oferită o soluţie prin intervenţia lui Dumnezeu. Săptămâna aceasta, vom vedea în ce a constat această intervenţie şi ce a realizat ea pentru noi.
Scurtă prezentare a studiului: Care sunt imaginile pe care le foloseşte Dumnezeu, ca să ne vorbească despre Planul de Mântuire? Ce este ispăşirea? Cât de important este conceptul de substituire pentru înţelegerea crucii?
Pentru studiul Bibliei la rând: 1 Cronici 28 – 2 Cronici 20
Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO