Unica soluţie la problema păcatului

La problema păcatului nu există nicio soluţie uşoară sau ieftină. Păcatul nu poate fi înfrânt prin hotărâre şi perseverenţă. Păcatul este mai puternic decât noi. De aceea, soluţia trebuie să depăşească ceea ce putem noi să facem. Există multă confuzie printre oameni cu privire la subiectul mântuirii. Mulţi susţin că sunt mai multe căi spre Împărăţie. Ei spun că toate căile duc spre aceeaşi destinaţie. Dar lucrul acesta nu este adevărat.

7. Care spune Scriptura că este singura cale ce duce la mântuire? Ioan 10,7; Ioan 14,6; Fapte 4,12

Ioan 10

7. Isus le-a mai zis: „Adevarat, adevarat, va spun ca Eu sunt usa oilor.

Ioan 14

6. Isus i-a zis: „Eu sunt calea, adevarul si viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine.

Fapte 4

12. In nimeni altul nu este mantuire: caci nu este supt cer nici un alt Nume dat oamenilor, in care trebuie sa fim mantuiti.”

Nu ştim cine va intra pe porţile Împărăţiei. Slavă lui Dumnezeu că decizia aceasta Îi aparţine numai Celui căruia I-a fost încredinţată judecata şi care este întruchiparea dragostei şi a dreptăţii. Însă ştim un lucru: cei care vor primi viaţa veşnică o vor primi numai în virtutea faptului că Hristos a murit pentru ei. Poate că unii nu au avut niciodată privilegiul de a afla despre Mântuitorul lor. Dar aceasta nu anulează faptul că, dacă vor fi mân tuiţi, vor fi datorită lui Hristos, chiar dacă nu au auzit niciodată de El.

8. De ce Isus era singurul care putea să mântuiască omenirea căzută? Fil. 2,6-8; Evr. 1,1-5; Apoc. 5,9-12

Filipeni 2

6. El, macar ca avea chipul lui Dumnezeu, totus n’a crezut ca un lucru de apucat sa fie deopotriva cu Dumnezeu,

7. ci S-a desbracat pe sine insus si a luat un chip de rob, facandu-Se asemenea oamenilor.

8. La infatisare a fost gasit ca un om, S-a smerit si S-a facut ascultator pana la moarte, si inca moarte de cruce.

Evrei 1

1. Dupa ce a vorbit in vechime parintilor nostri prin prooroci, in multe randuri si in multe chipuri, Dumnezeu,

2. la sfarsitul acestor zile, ne-a vorbit prin Fiul, pe care L-a pus mostenitor al tuturor lucrurilor, si prin care a facut si veacurile.

3. El, care este oglindirea slavei Lui si intiparirea Fiintei Lui, si care tine toate lucrurile cu Cuvantul puterii Lui, a facut curatirea pacatelor, si a sezut la dreapta Maririi in locurile prea inalte,

4. ajungand cu atat mai pe sus de ingeri, cu cat a mostenit un Nume mult mai minunat decat al lor.

5. Caci, caruia dintre ingeri a zis El vreodata: „Tu esti Fiul Meu; astazi Te-am nascut?” Si iaras: „Eu Ii voi fi Tata, si El Imi va fi Fiu?”

Apoc. 5

9. Si cantau o cantare noua, si ziceau: „Vrednic esti tu sa iei cartea si sa-i rupi pecetile: caci ai fost jungheat, si ai rascumparat pentru Dumnezeu, cu sangele Tau, oameni din orice semintie, de orice limba, din orice norod si de orice neam.

10. Ai facut din ei o imparatie si preoti pentru Dumnezeul nostru, si ei vor imparati pe pamant!”

11. M’am uitat, si imprejurul scaunului de domnie, in jurul fapturilor vii si in jurul batranilor am auzit glasul multor ingeri. Numarul lor era de zece mii de ori zece mii si mii de mii.

12. Ei ziceau cu glas tare: „Vrednic este Mielul, care a fost jungheat, sa primeasca puterea, bogatia, intelepciunea, taria, cinstea, slava si lauda!”

„Fiul divin al lui Dumnezeu era unica jertfă suficient de valoroasă pentru a satisface pe deplin cerinţele Legii desăvârşite a lui Dumnezeu. … Asupra lui Hristos nu era pusă nicio îndatorire. El avea puterea să-Şi dea viaţa şi avea puterea să o ia înapoi. Nu avea nicio obligaţie de a îndeplini lucrarea de ispăşire. El S-a oferit să Se jertfească de bunăvoie. Viaţa Sa era suficient de valoroasă pentru a-l salva pe om din starea lui căzută.

Fiul lui Dumnezeu avea chipul lui Dumnezeu; totuşi, n-a crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu. Fiindcă a umblat pe pământ ca unul dintre noi, El era singurul care putea să le spună tuturor oamenilor: ’Cine din voi Mă poate dovedi că am păcat?’ El a participat alături de Tatăl la crearea omului şi avea puterea ca, prin propria desăvârşire divină de caracter, să facă ispăşire pentru păcatul omului, să îl înalţe şi să-l readucă la moştenirea lui de la început.” – Ellen G. White, Lift Him Up [Să-L înălţăm], pag. 24

Gândeşte-te cât de rău este păcatul, dacă preţul pentru ispăşirea lui este atât de mare: moartea lui Isus Însuşi. Cum te poate ajuta acest gând să birui în lupta împotriva păcatului?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO