Dumnezeu ni Se descoperă prin Cuvântul Său
Multe dintre lucrurile pe care Dumnezeu le-a dezvăluit prin intermediul profeţilor Săi din trecut s-au pierdut în negura vremurilor şi nu au ajuns să fie incluse în Biblie. Totuşi, unele dintre aceste revelaţii date de Dumnezeu, primite de câteva zeci de oameni într-o perioadă de peste o mie cinci sute de ani, au fost notate în scris. Ele au fost apoi compilate şi au ajuns să fie cunoscute ca o singură carte – Biblia. Isus şi contemporanii Lui păstrau cu grijă scrierile pe care noi le numim astăzi Vechiul Testament. În zilele noastre, Scriptura conţine şi evangheliile şi alte scrieri apostolice din prima perioadă a existenţei bisericii.
6. Pavel îl lăuda pe Timotei pentru faptul că citeşte cu sârguinţă Cuvântul lui Dumnezeu. El a afirmat că acesta are capacitatea de a ne da înţelepciunea care duce la mântuire. Cum descrie el mai departe influ enţa pe care o exercită Cuvântul scris al lui Dumnezeu? 2 Tim. 3,14-16
2 Timotei, 3
14 Tu să rămâi în lucrurile, pe care le-ai învăţat şi de care eşti deplin încredinţat, căci ştii de la cine le-ai învăţat:
15 din pruncie cunoşti Sfintele Scripturi, care pot să-ţi dea înţelepciunea care duce la mântuire, prin credinţa în Hristos Isus.
16 Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire,
„În timp ce contemplăm lucrurile minunate din Cuvântul lui Dumnezeu, privim într-o fântână care se lărgeşte şi se adânceşte sub ochii noştri. Lărgimea şi adâncimea lui depăşesc înţelegerea noastră. Pe măsură ce privim în el, viziunea noastră devine mai amplă; înaintea ochilor ni se deschide o mare nemărginită, imensă. Un astfel de studiu are o forţă înviorătoare. Mintea şi inima dobândesc o putere nouă, o viaţă nouă. Experienţa aceasta este cea mai înaltă dovadă a faptului că Dumnezeu este autorul Bibliei. Luăm Cuvântul lui Dumnezeu ca hrană pentru suflet, la fel cum luăm pâinea ca hrană pentru trup.” – Ellen G. White, My Life Today, pag. 26
În vremea noastră se vând mai multe Biblii ca oricând. Apar tot timpul versiuni noi, care au ca ţintă diferite categorii de oameni. Există versiuni ale Bibliei mai accesibile pentru începători, dar şi versiuni destinate utilizării în cadrul serviciilor divine. Este un lucru bun. Dar aceasta nu înseamnă că Biblia este citită mai mult. În realitate, avem indicii că în rândul creştinilor, inclusiv în rândul adventiştilor de ziua a şaptea, citirea Bibliei îşi pierde importanţa. Mulţi nu cunosc Biblia la fel ca generaţiile precedente. Dacă ignorăm Cuvântul lui Dumnezeu, o facem numai în detrimentul nostru, întrucât el are puterea de a ne vorbi personal, de fiecare dată când o deschidem.
Cât timp ai petrecut studiind Biblia săptămâna trecută? Dar luna trecută? Este studiul Bibliei o activitate importantă în programul tău zilnic? Dacă nu, de ce? Compară timpul pe care îl petreci în faţa televizorului cu timpul pe care îl petreci citind Scriptura. Ce schimbări poţi să faci?
Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO