Credinţa noastră va creşte, dacă mergem înainte în ciuda îndoielilor şi a obstacolelor, cerând împlinirea făgăduinţelor lui Dumnezeu, fără să ţinem cont de sentimentele pe care le avem la un moment dat şi fără să luăm seama la circumstanţele nefavorabile în care ne aflăm. Credinţa este mai mult decât un sentiment; este un principiu care depăşeşte emoţiile noastre capricioase. Credinţa înseamnă să facem ceea ce ne cere Dumnezeu, chiar dacă nu ne simţim în stare să facem lucrul respectiv.

Dacă vrei să creşti în har şi în cunoştinţa lui Isus Hristos, vei fructifica fiecare privilegiu şi fiecare ocazie, ca să obţii tot mai multe cunoştinţe despre viaţa şi caracterul lui Hristos; altfel spus, vei face tot ce poţi ca să creşti în har şi să ai mai multă credinţă.

Credinţa în Isus va creşte pe măsură ce Îl cunoşti mai bine şi pe măsură ce te încrezi mai mult în viaţa şi în dragostea Sa. Niciun alt comportament nu-i aduce mai multă dezonoare lui Dumnezeu decât mărturisirea că suntem ucenicii Lui, în timp ce ne ţinem departe de El.

8. Ce îi îndeamnă Petru pe credincioşi? 2 Petru 3,18

9. Cum au reuşit tesalonicenii să facă acest lucru? 2 Tes. 1,3

10. Cum te poate ajuta „scutul credinţei” să creşti spiritual? Cum se raportează credinţa la restul „armăturii lui Dumnezeu”, aşa cum este aceasta descrisă în Efeseni 6,10-18?

Ţelul creştinului este să devină „matur” în credinţă. Este vorba despre un proces care durează toată viaţa. Poate că noi ne bucurăm de binecuvântarea creşterii şi suntem „tari în credinţă” (1 Cor. 16,13), dar ne întrebăm uneori de ce alţii sunt „slabi în credinţă” (Rom. 14,1). Este uşor să uităm că şi noi am avut nevoie de mult timp ca să ajungem la starea spirituală de care ne bucurăm astăzi. Să ne ferim de mândrie şi de tendinţa de a-i judeca pe alţii (1 Cor. 10,12). Dumnezeu este Cel care face să crească sămânţa credinţei şi trebuie să-I atribuim Lui orice semn de creştere spirituală. Adevărul acesta nu trebuie uitat niciodată, dar nu trebuie să uităm nici faptul că, prin alegerile personale, realizăm acel mediu propice creşterii spirituale.

Există în viaţa ta anumite relaţii, anumite locuri în care mergi sau anumite mijloace de informare la care te expui, care au o influenţă negativă asupra credinţei tale? Dacă da, eşti dispus să renunţi la ele? Răspunsul la această întrebare îţi va arăta cât de importantă este credinţa pentru tine.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO