Credinţa – un dar de la Dumnezeu

Ce este credinţa? O definiţie simplă ar putea fi următoarea: „Credinţa este o încredere statornică şi supusă în existenţa, puterea şi dragostea lui Dumnezeu, aşa cum sunt ele descoperite în faptele Lui şi în făgăduinţele pe care ni le-a dat.”

Este minunat să ai un asemenea dar în lumea noastră teribil de căzută şi de neîmplinită! Nu este de mirare că mulţi consideră că ea este cel mai frumos dar pe care îl pot avea oamenii. Acum, se ridică întrebarea: Ai încercat vreodată să descoperi de unde a apărut credinţa ta? Cum îţi explici că tu ai credinţă, iar alte persoane din jurul tău nu au? Aşa ai fost crescut? Ai avut părinţi credincioşi? Vii la biserică de când te ştii? Studiul Bibliei sau lectura unor cărţi religioase te-a convins că există un Dumnezeu care te iubeşte? Ai găsit câteva argumente filozofice satisfăcătoare, care te-au ajutat să faci acest „salt” al credinţei? În ultimă instanţă, credinţa este o minune, este un dar de la Dumnezeu.

1. Cum subliniază Pavel ideea că Dumnezeu ne oferă darul credinţei? Efes. 2,8
_____________________________________________________________________________________________

Un lucru este cert: După cum nu putem fi oameni, în sensul deplin al cuvântului, dacă nu avem dragoste, tot la fel nu putem deveni ceea ce trebuie să fim, dacă nu avem credinţă. „’Fără credinţă este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui.’… Observaţi că Epistola către Evrei nu ne învaţă că fără credinţă este dificil să fim plăcuţi lui Dumnezeu sau că fără credinţă vom avea nevoie de mult timp ca să-I fim plăcuţi, ci că aşa ceva este imposibil. Cu alte cuvinte, credinţa nu are niciun substitut. Prin credinţă au trăit eroii lui Dumnezeu din trecut şi tot prin credinţă trebuie să trăiască şi poporul Său de azi.” – George R. Knight, Exploring Hebrews: A Devotional Commentary, pag. 198

2. Ce atitudine trebuie să avem, ca să fim pregătiţi să primim darul credinţei? Ce schimbări trebuie să facem în viaţa noastră, ca să fim mai receptivi faţă de acest dar? Rom. 10,1; Evr. 11,6
______________________________________________________________________________________________

Uneori, auzim oameni care spun că şi-ar dori să aibă credinţă. Ce sfat le-ai da? Ce schimbări trebuie să facă pentru a fi mai receptivi faţă de acest dar? Vezi Marcu 9,24.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO