Inspiraţia şi profeţii
Pentru studiul din această săptămână, citeşte: Ier. 36,1-4; 1 Tes. 2,13; 2 Tim. 3,16; Tit 1,12; 2 Pet. 1,1-4.20-21.
Sabat după-amiază
Text de memorizat: „Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire.” (2 Timotei 3,16)
Creştinii au dezbătut îndelung întrebarea: Ce înseamnă când spunem că Biblia este inspirată? Pentru adventiştii de ziua a şaptea, există, în plus, întrebarea cu privire la inspiraţia lui Ellen G. White. În anul 1906, ea a scris unui medic adventist, respingând afirmaţia acestuia că fiecare cuvânt pe care îl scria ea era la fel de inspirat ca şi cele Zece Porunci: „Frate, ai studiat în mod sârguincios scrierile mele şi nu ai găsit nicăieri ca eu să fi pretins acest lucru, şi nici nu vei găsi că pionierii cauzei noastre l-ar fi pretins.” – Ellen G. White, Selected Messages, vol. 1, pag. 24. În această săptămână, vom studia câteva dintre aspectele legate de inspiraţie.
O privire asupra studiului
Care este deosebirea dintre inspiraţie şi revelaţie? Care este deosebirea dintre inspiraţia verbală şi inspiraţia gândurilor? Pot profeţii să primească ajutor din partea altor persoane atunci când scriu? Care sunt câteva exemple de profeţi care au citat surse din afara Bibliei?
Pentru studiul Bibliei la rând: Exod 21 – 38
Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO