Studiu Suplimentar
Citeste Comentariul Biblic AZS, vol. 5, pag. 415-417, 426-441, 746-750; Ellen G. White, Hristos, Lumina lumii, cap. 35, 40, 45, 46, 83; Tragedia veacurilor, cap. 19.
„Desi era de mult timp alaturi de Invatatorul, Petru avea o conceptie foarte incorecta cu privire la Planul de Mantuire. El nu era dispus sa vada in lucrarea lui Hristos crucea, dar tocmai prin cruce urmau sa le fie date oamenilor muritori viata si speranta.” – Ellen G. White, Review and Herald, 7 aprilie 1891.
„Copiii lui Dumnezeu nu trebuie sa se lase stapaniti de sentimente si emotii. Atunci cand ei oscileaza intre speranta si teama, inima lui Hristos este ranita, pentru ca El le-a dat dovezi de neconfundat ale iubirii Lui. El vrea ca ei sa fie bine intemeiati, intariti si statornici in credinta cea mai sfanta. Vrea ca ei sa implineasca lucrarea pe care El le-a incredintat-o si atunci, inimile lor vor deveni in mainile Sale asemenea unor harpe, fiecare coarda inaltand armonii de lauda si de recunostinta la adresa Celui trimis de Dumnezeu ca sa ridice pacatele lumii.” – Ellen G. White, Marturii pentru pastori si slujitorii Evangheliei, pag. 518, 519
Intrebari pentru discutie
1. Care sunt cateva dintre lucrurile de care te temi? Cum poti invata sa invingi aceste temeri? Sunt acestea lucruri de care ar trebui, intr-adevar, sa te temi? Fii pregatit sa-ti prezinti raspunsul in cadrul grupei.
2. Cum este posibil sa devenim niste farisei sau saduchei moderni? De ce este mai usor decat am crede sa cadem in aceasta capcana? Cum se manifesta aceste atitudini in biserica de astazi? Care sunt pasii pe care ii parcurge cineva de la a fi ucenic la a deveni fariseu? Este mai usor de parcurs acest drum, decat cel de la fariseu la ucenic? Fii pregatit sa-ti prezinti gandurile in cadrul grupei.
3. Ce ai cataloga in biserica de astazi drept „aluatul saducheilor si al fariseilor”?
4. Discutati in grupa despre atitudinea omului citat in studiul de joi. In ce fel se manifesta si in noi, chiar crestini fiind, principiile care stau la baza acelei atitudini? Exista aspecte legate de credinta si de doctrinele noastre fata de care ne inchidem mintea si ochii, pentru ca, efectiv, nu vrem sa le credem? Este posibil sa nu fim in stare sa invatam lectiile pe care Domnul doreste sa le invatam, pentru ca nu vrem sa le invatam?