Pentru studiul din aceasta saptamana, citeste: Matei capitolele 5, 6, 7; 10,1.5-42; 11,1; Marcu 3,1-19; Luca 6,12-16.

Sabat dupa-amiaza

Text de memorizat: „Voi sunteti lumina lumii. O cetate asezata pe un munte nu poate sa ramana ascunsa. Si oamenii n-aprind lumina ca s-o puna sub obroc, ci o pun in sfesnic si lumineaza tuturor celor din casa. Tot asa sa lumineze si lumina voastra inaintea oamenilor, ca ei sa vada faptele voastre bune si sa slaveasca pe Tatal vostru, care este in ceruri.” (Mat. 5,14-16)
O privire asupra studiului: Cum Si-a pregatit Isus ucenicii? Ce principii putem invata pentru noi insine, cu privire la ucenicie, din ceea ce le-a spus Isus ucenicilor Sai inainte de a-i trimite ca misionari in lume? Ce elemente esentiale pentru ucenicie putem descoperi in Predica de pe Munte? La ce fel de impotrivire ar trebui sa se astepte ucenicii Domnului Hristos?
Ucenicul este un invatacel, un discipol al lui Isus Hristos, care cauta in mod constant sa devina asemenea Maestrului sau. Asa cum Isus Si-a pregatit si apoi Si-a trimis ucenicii in lume, fiecare biserica locala trebuie sa instituie un program eficient pentru a facilita, incuraja si forma ucenici. In definitiv, la ce ne foloseste daca cei care se boteaza parasesc biserica in scurt timp? Nu suntem credinciosi insarcinarii divine, deoarece Isus a spus: „Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh” (Mat. 28,19). In aceasta saptamana, vom vedea ce inseamna pregatirea pentru ucenicie.

Pentru studiul Bibliei la rand: Levitic 23Numeri 14

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO