Citeste Comentariul Biblic AZS, vol. 5, pag. 626, 627, 1021-1025; Ellen G. White, Hristos, Lumina lumii, cap. 32, 43, 68 paragr. 1-11; Ioan 12,20- 33; Fapte 9,1-31; 22,1-21; 26,2-18.
„[Sutasul] nu-L vazuse pe Mantuitorul, dar vestile auzite ii inspirau credinta. Fara a tine seama de formalismul iudeilor, romanul acesta era convins ca religia lor era superioara. Trecuse de piedicile prejudecatii nationale si ale urii care ii desparteau pe cuceritori de poporul cucerit. Aratase respect fata de slujirea datorata lui Dumnezeu si se purtase frumos fata de iudei, ca unii care erau inchinatorii Lui. In invatatura lui Hristos, asa cum i se transmisese, el gasea ceva care implinea nevoile sufletului. Tot ce era spiritual in el raspundea la cuvintele Mantuitorului.” – Ellen G. White, Hristos, Lumina lumii, pag. 315

Intrebari pentru discutie
1. Priveste mai indeaproape modelul bisericii din Antiohia. Ce ar putea invata biserica ta locala din acest model, astfel incat sa fie un martor mai eficient pentru Hristos?
2. Ca biserica, adventistii sunt foarte buni cand este vorba sa ii convingi pe oameni sa li se alature, asa cum dovedeste si numarul mare de botezuri. Cu toate acestea, ne luptam cu problema uceniciei, cu intrebarea:
Ce facem pentru acesti oameni dupa ce ii botezam? Asa cum stim, multi dintre ei pleaca din biserica la fel de repede cum au venit. Care este parerea ta in aceasta privinta? Care a fost experienta ta dupa ce ai fost botezat si ai intrat in biserica? Ce ai fi vrut sa fie altfel? Ce crezi ca ar putea sau ca ar trebui sa faca biserica pentru ca noii membri sa devina cu adevarat ucenici? Fii pregatit sa discuti despre aspectul acesta in cadrul grupei de la Scoala de Sabat.
3. Famenul etiopian citea Isaia 53. Reciteste si tu acest capitol si vezi ce spune el cu privire la moartea lui Isus in locul nostru. Ce speranta iti aduce? De ce este atat de important sa mentinem moartea Sa ispasitoare in prim-planul marturisirii noastre? De ce este atat de important sa pastram Crucea in prim-planul si in centrul uceniciei noastre?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO