Cine este chemat la o slujbă, să se țină de slujba lui. Cine învață pe alții, să se țină de învățătură.
Romani 12:7

Ascultă ediția audio aici.

 

 Un an NOU, un început NOU… aceleași urări, percepute într-un stil nou. Suntem, în general, cuceriți de NOU. Ne plac noutățile, înnoirile. Măcar la început ne dorim cu sinceritate să fie totul mai NOU. Ne punem ținte, discutăm înflăcărați despre ele o zi, două. Apoi, la câteva zile. Apoi, tot mai rar. Până când vine un alt NOU.

E nevoie, cu siguranță, de un combustibil special, care să ne țină în forma nouă pe care ne-o dorim la începuturi. Unii îl numesc iubire; alții, valoare; alții, chemare; alții, tinerețe; alții, pur și simplu „viață-n dar”. Fațetele sunt diverse. Și e bine așa. UNUL singur le poate împlini pe toate: DUMNEZEU!

Am descoperit de curând un tip NOU de combustibil. Bun. De calitate superioară. Și, ciudat, e destul de ieftin. Trebuie neapărat să-l încerci și tu. Numele? Nu prea e potrivit pentru reclamă. Chiar nu atrage decât persoana care are nevoie de el. Se numește: „Am nevoie de tine.”

Eram în sala de clasă, la prima oră a anului trecut. Era un moment de suflet și discutam despre obiective pentru noul an. Unul dintre liceeni spunea că și-a propus să nu se închidă liceul din cauza pandemiei. Interesant obiectiv, nu? Spunea, iar colegii lui au aprobat, că au nevoie de profesorii acestei școli. Și, cred ei, misiunea instituției noastre este de a-i ajuta să fie tineri de nădejde în orice domeniu vor activa în viitor.

Frumos, nu? Îți face bine, ca dascăl, să auzi de la elevii tăi asemenea opinii. Și aceasta nu când au terminat de mult școala sau la evenimentele de absolvire, ci chiar cât încă sunt elevi.

Spuneau, de asemenea, că apreciază accentul pus în școala noastră atât pe dezvoltarea caracterului, cât și pe cea profesională și faptul că se dorește ca ei să facă o diferență în această lume.

Astfel, m-am bucurat să constat aprecierea elevilor mei în ce privește importanța școlilor creștine și a educatorilor creștini. Mi-a prins bine și porția de combustibil NOU primită în dimineața aceea.

Poate că ești unul dintre participanții la traficul spre Cer. Poate chiar ai rămas în pană de combustibil. Încearcă-l pe acesta! Elevii tăi sunt gata să ți-l ofere, iar Conducătorul te va îndruma în direcția cea bună, pentru a ajunge la destinație.

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO