SURSĂ A ÎNȚELEPCIUNII INFAILIBILE


Cuvintele pe care vi le-am spus Eu sunt duh și viață.
Ioan 6:63

Ascultă ediția audio aici.

Cuvintele lui Hristos nu conțin nimic care este neesențial. Predica de pe Munte este o minunată compoziție, totuși atât de simplă încât și un copil o poate studia fără să aibă dificultăți de înțelegere. Muntele Fericirilor este un simbol al înălțimii spirituale la care Isus a fost dintotdeauna. Fiecare cuvânt rostit de El venea de la Dumnezeu, și El îl exprima cu autoritatea Cerului. „Cuvintele pe care vi le-am spus Eu sunt Duh și viață“ (Ioan 6:63), afirma El. Învățătura lui Isus este plină de adevăr înălțător și salvator, cu care cele mai înalte ambiții și cele mai adânci investigații ale omului nu se pot compara. Isus era conștient de ruina ce pândea omenirea și a venit să salveze sufletele prin propria-I neprihănire, aducând deplina certitudine a speranței și totala eliberare.

Din cauza desconsiderării cuvintelor lui Hristos și din cauza trecerii în plan secund a Cuvântului lui Dumnezeu în educație, necredincioșia și fărădelegea sunt în floare. Lucruri de importanță minoră ocupă mintea multora dintre profesorii de azi. Foarte multă tradiție, conținând doar o aparență de adevăr, conține materia predată în școlile lumii. Forța unei bune părți din materie se bazează pe presupunere, nu pe adevăr. Profesorii de astăzi se pot folosi doar de abilitatea predecesorilor lor și, în ciuda importanței semnificative pe care o au cuvintele celor mai mari autori, există o incapacitate evidentă de revenire la principiul suprem, la Sursa înțelepciunii infailibile. Există o incertitudine dureroasă, o cercetare constantă, o alergare după siguranță, care poate fi găsită doar în Dumnezeu. Trâmbița grandorii umane poate oricât să răsune, dar este un sunet al neîncrederii; acesta nu este demn de încredere și nu poate asigura salvarea sufletelor.

Acumulând cunoștințe pământești, oamenii au crezut că au pus mâna pe o comoară și au lăsat deoparte Biblia, neștiind că ea conține cea mai de preț comoară. Lipsa studierii și ascultării Cuvântului lui Dumnezeu a adus confuzie în lume. Oamenii au ieșit de sub tutela lui Hristos pentru tutela marelui rebel, prințul întunericului. Foc străin a fost amestecat cu focul sacru. (Sfaturi pentru părinți, educatori și elevi, pp. 439, 440)

Dacă Isus nu este sursa mea supremă de înțelepciune fără greșeală, pe cine să consult ca să mă ajute să iau decizii corecte în viață?

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO