„Tot așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune și să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri.” (Matei 5:16)

Ascultă ediția audio aici.

Ellen White a făcut economii de-a lungul vieții deoarece dorea să contribuie cât mai mult la ajutarea celor aflați în dificultate și la împlinirea nevoilor tot mai mari ale tinerei Biserici Adventiste de Ziua a Șaptea.

Casa ei era mereu deschisă pentru lucrătorii și pastorii care călătoreau, iar adesea nu știa câți oameni aveau să apară la masa de prânz. Într-o perioadă găzduia un băiat, o fată și o văduvă cu cele două fiice ale ei, oferindu-le hrană și haine în valoare de sute de dolari cumpărate în acest scop.

Generozitatea lui Ellen White poate fi observată și din gesturile de dăruire în favoarea înaintării lucrării bisericii. În 1892, a dăruit 1 000 de dolari din drepturile de autor pentru cărțile vândute în America pentru a ajuta școala de lângă Melbourne, Australia.

În 1900, a oferit drepturile de autor pentru cartea Parabolele Domnului Hristos pentru a ajuta la restituirea datoriilor școlilor bisericii. Cu ajutorul credincioșilor adventiști din toată America de Nord, acel dar a ajuns la peste 300 000 de dolari.

În 1906, când fondurile bisericii erau puține, ea a donat drepturile de autor pentru cartea Divina vindecare pentru a contribui la construirea Sanatoriului Adventist din Washington.

Gesturile acestea nu au rămas neobservate. Angajatele lui Ellen White, despre care ea spunea că erau cele mai bune, mai credincioase și mai devotate fete, și-au donat salariile pentru a ajuta și ele la înaintarea lucrării de vestire a mesajului Evangheliei.

Cea mai bună predică este cea a faptelor, nu cea formată doar din cuvinte. Faptele noastre sunt cea mai izbitoare dovadă a prezenței lui Isus Hristos în viața noastră de zi cu zi.

Roagă-te pentru sistemul adventist de învățământ, care formează tineri pentru a deveni lumini pentru cei din jur!

Provocare:

Ajută un tânăr sau o tânără să urmeze o educație creștină!

Alin Cătinean
Conferința Transilvania de Sud

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO