Disciplinați cu dragoste și blândețe!


„Poate o femeie să uite copilul pe care-l alăptează și să n-aibă milă de rodul pântecelui ei? Dar chiar dacă l-ar uita, totuși Eu nu te voi uita cu niciun chip.” (Isaia 49:15)

Ascultă ediția audio aici.

Marea luptă este puternică și în viața copiilor noștri. Când copilul tău greșește printr-un cuvânt mânios sau o faptă de neascultare, ce faci? Țipi la el, îl ameninți sau, simțind că n-ai putea petrece veșnicia fără el, îl tratezi ca pe un viitor biruitor?

Când copiii noștri erau micuți, unul din ei a atins din neatenție un pahar, care a căzut și s-a spart. Aveam de ales între două variante: să-l pedepsesc sau să-l iert și să-l încurajez să fie atent pe viitor. M-am rugat pentru tact și blândețe. L-am luat în brațe și i-am spus:

— Copilul meu iubit, știu că n-ai vrut să spargi paharul, dar vreau să știi că tu valorezi pentru mine mai mult decât toate paharele care există în lume.

Cu mânuțele lui plăpânde, m-a îmbrățișat și între noi s-a produs o legătură sufletească strânsă, care s-a amplificat pe parcursul anilor.

Am citit mai demult istoria unui tânăr care își relata propria convertire: „Zilnic, mama se ocupa de mine, îmi vorbea frumos și mă îndemna să urmez calea Domnului. Dar eu eram o fire răzvrătită și o supăram. Într-o zi, am întrecut măsura prin neascultarea mea. Pe fața ei s-a așternut o tristețe adâncă. O, cât de rău îmi părea!

Când tata a venit de la serviciu, a întrebat-o pe mama care este cauza tristeții ei. Tata m-a luat în camera lui și mi-a vorbit despre dragostea și bunătatea lui Dumnezeu, care ne poate ajuta să biruim pornirile firești. M-a asigurat că biruința este posibilă și pentru mine, dacă doresc în mod sincer. Apoi s-a rugat pentru mine. La cină, fiecare membru al familiei a primit câte o farfurie cu mâncare și o cană cu compot. Pe farfuria mea era doar o felie de pâine și, alături, un pahar cu apă. Și eu, și tata ne priveam tăcuți. La un moment dat, tata a inversat farfuria mea cu a lui… În seara aceea, am cunoscut cum arată Dumnezeu și mi-am legat sufletul de El pentru toată viața.”

Dragi părinți, purtați-vă cu copiii voștri cu aceeași dragoste pe care o are Dumnezeu față de voi și disciplinați-i cu duhul blândeții! Ajutați-i să se îndrăgostească de Isus și fiți înaintea lor un model vrednic de urmat!

Doamne, ajută-mă să exemplific în fiecare zi dragostea Ta în familia mea!

Provocare:

Vorbește astăzi cuiva din familia ta despre Isus așa cum poți tu cel mai bine!

Magdalena Toma
Conferința Muntenia

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO