Ziua și ceasul
Cât despre ziua aceea sau ceasul acela, nu ştie nimeni, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl. (Marcu 13:32)
Ascultă ediția audio aici.
Pe 16 octombrie 2006, în ziarul 20 minutos, din Madrid, a apărut o informație preluată din revista Nature: „Omul va dispărea pe 31 octombrie 2252006. Oamenii de știință europeni au calculat că specia noastră va dispărea din cauza frigului. Un decalaj al orbitei Pământului, din cauza căruia planeta nu se va mai apropia de Soare suficient de mult, va provoca răcirea ei și extincția mamiferelor.”
Senzațional anunț! Și, bineînțeles, neverificabil. Cine va fi acolo la acea dată pentru a verifica? Dincolo de asta, știm că posibilitatea sfârșitului tuturor lucrurilor nu mai este mesajul „grupurilor catastrofice, alarmiste și excentrice”. Oamenii de știință au preluat ștafeta și acum ei sunt cei care ne surprind cu predicții și pronosticuri cu privire la sfârșitul lumii. În zilele noastre este din ce în ce mai obișnuit să auzi întrebările: are lumea termen de valabilitate, care este impactul suprapopulării, al dezastrelor climatice, războaielor, pandemiilor?
Oamenii de știință nu se pun de acord când este vorba despre exactitatea datelor și lansează cifre care ne lasă indiferenți, din moment ce niciun om care trăiește acum nu va putea fi martorul predicțiilor lor. Dar ce mesaj lansează aceste previziuni? În primul rând, realitatea faptului că sfârșitul a devenit o temă apreciată de contemporani: proliferarea acestor comentarii și previziuni cu privire la sfârșitul lumii, dintr-o perspectivă științifică ce le conferă verosimilitate, le confirmă. În al doilea rând, generalizarea temei: explozia de declarații științifice și pseudo-științifice a redus din influența mesajului creștin. Ținând cont de plasarea într-un viitor îndepărtat și de felul spectaculos în care este tratat subiectul, populația nu ia subiectul în serios. Evident că fixarea de date pentru sfârșitul tuturor lucrurilor, pe care Biblia îl asociază cu a doua venire a lui Hristos, a fost și continuă să fie o tentație pentru toți cei care cred și așteaptă revenirea Mântuitorului. Dar este o tentație de care trebuie să ne ferim, pentru că ziua și ora nu sunt cunoscute de nimeni, în afară de Tatăl.
Semnele venirii Domnului sunt tot mai evidente. Să continuăm să proclamăm revenirea Sa și să arătăm lumii că singura speranță și mântuire a planetei se află în stabilirea Împărăției lui Dumnezeu în această lume.
Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse
Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.
Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO