M-AM HOTĂRÂT SĂ NU MAI „MERG” LA BISERICĂ

Este mai ferice să dai decât să primești.
Faptele 20:35

Cu burta plină de lapte, bebelușul meu de trei luni s-a ghemuit mai aproape și a început să sforăie. I-am mângâiat ușor părul în timp ce mă lăsam pe spate și închideam ochii. Ultimele câteva luni fuseseră un amalgam de nopți nedormite, hrăniri nesfârșite și nenumărate schimbări de scutece. Odihna era o marfă scumpă în această nouă lume a maternității.

„Te simți în stare să mergi mâine la biserică? Au trecut trei luni.” Întrebarea soțului meu mi-a întrerupt gândurile, care mi-au spus imediat de ce era o idee proastă. Eram obosită. De ce să expui un om micuț la mai mulți germeni? Uneori, nu rețin nimic din predică. De ce să nu rămân în confortul fotoliului meu, alăptându-mi copilul și ascultând predica online?

Dar a doua zi, mi-am schimbat cu greu pantalonii elastici cu o rochie și, după ce am împachetat destule scutece pentru un weekend, am ajuns în sfârșit la mica noastră biserică.

M-am simțit surprinzător de bine să mă întorc. A fost bine să ne vedem prietenii, care l-au copleșit pe micuțul nostru. În timp ce toată lumea își găsea locurile, am observat o vizitatoare care se plimba timid în spate, nesigură unde să se așeze. „Vino alături de noi!” Am invitat-o, iar ea m-a urmat cu recunoștință până la banca noastră. Când a început masa de părtășie și copilul a fost împărțit cu bucurie, m-am simțit bine să scrutez mesele în căutarea unor fețe mai noi și să decid lângă cine să mă așez și să ne cunoaștem mai bine.

În timp ce eu și soțul meu ne urcam înapoi în mașină, mi-am dat seama cât de fericită eram acum, în comparație cu momentul în care mă târâsem afară cu câteva ore înainte. Pentru prima dată, mi-am dat seama că nu mergem la biserică, ci suntem o biserică – o familie cu forțe și nevoi diverse, care călătorește împreună spre casa noastră cerească. Nu mergem doar pentru a primi ceva, mergem pentru a da ceva și, în schimb, primim mult mai mult. În acel moment, lumina reflectoarelor puse pe egocentrismul meu s-a stins, iar Cel care a sacrificat totul pentru mine a strălucit în mod suprem. Iată cum scria sfântul Francisc de Assisi în rugăciunea sa atemporală: „O, Stăpâne divin, ajută-mă să nu caut atât de mult să fiu consolat, cât să consolez; să fiu înțeles, cât să înțeleg; să fiu iubit, cât să iubesc; pentru că, în dăruire, primim, în iertare, suntem iertați, și în moarte, ne naștem la viața veșnică.”

autor: Hannah Ko Luttrell

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO