Deci, dacă voi, care sunteți răi, știți să dați daruri bune copiilor voștri, cu cât mai mult Tatăl vostru, care este în ceruri, va da lucruri bune celor ce I le cer!
Matei 7:11

De ce mergeți la biserică? Și dacă nu mergeți, de ce nu mergeți? Mulți lideri de biserici consideră că este o provocare în lumea noastră de după COVID-19 să încurajeze membrii să se întoarcă la închinarea în persoană. Pavel ne amintește să nu renunțăm la „adunarea noastră, cum au unii obicei; ci să ne îndemnăm unii pe alții și cu atât mai mult, cu cât vedeți că ziua se apropie” (Evrei 10:25). Mulți dintre noi am auzit acest verset citat, dar de ce a considerat Pavel că este necesar să-l scrie și de ce ar trebui să venim la biserică o dată, de două sau de mai multe ori pe săptămână pentru slujbă?

Venirea la biserică ne permite să învățăm mai multe despre Dumnezeu și despre ceea ce credem, pe măsură ce ne împărtășim gândurile în timpul orei de studiu al lecției de la Școala de Sabat. Venim pentru a asculta un Cuvânt de la Dumnezeu prin intermediul vorbitorului, care ne va încuraja și ne va da putere spirituală pentru a face față unei noi săptămâni. S-ar putea spune mult mai multe, dar vreau să înțelegem că există binecuvântări în închinarea colectivă pe care s-ar putea să nu le primim atunci când ne separăm de familia lui Dumnezeu. 

Tatăl nostru este dispus să ne dea „darurile bune” de care avem nevoie pentru viața de zi cu zi, dar trebuie să venim cu o inimă pregătită să primească. Pavel ne spune să „umblăm prin credință, nu prin vedere” (2 Corinteni 5:7). Această călătorie de la pământ la cer este o călătorie a credinței, deoarece de multe ori nu putem vedea unde ne conduce Dumnezeu. Dar, pe măsură ce ne închinăm împreună și ne împărtășim mărturiile noastre despre bunătatea lui Dumnezeu, El ne binecuvântează cu curaj și putere în timp ce mergem înainte în călătoria spre Casă. 

Te încurajez, sora mea, dacă nu ai mai fost la biserică de ceva vreme, du-te și vizitează-ți biserica de acasă în acest Sabat și bucură-te de revărsarea de binecuvântări pe care Dumnezeu o face acolo. Nu vei regreta!

autor: Heather-Dawn Small

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO