PARFUMUL MIROSITOR AL LUI DUMNEZEU

Urmați dar pilda lui Dumnezeu ca niște copii preaiubiți. Trăiți în dragoste, după cum și Hristos ne-a iubit și S-a dat pe Sine pentru noi ca un prinos și ca o jertfă de bun miros – lui Dumnezeu.
Efeseni 5:1,2

În adevăr, noi suntem, înaintea lui Dumnezeu, o mireasmă a lui Hristos.
2 Corinteni 2:15

În mare parte din viața mea, „momentele mele cu Dumnezeu” (timpul personal de devoțiune) au fost plictisitoare și neinteresante. Dar acum, deși aleg să continui momentele de închinare și laudă la adresa lui Dumnezeu dimineața, un indicator al isprăvniciei mi-a transformat momentele mele cu Dumnezeu. Te provoc să încerci, s-ar putea ca viața ta să nu mai fie niciodată la fel.

Iau un verset biblic sau o relatare biblică și o citesc. Apoi îmi pun câteva întrebări (exemplificate mai jos în italice). Îmi notez răspunsurile la aceste întrebări, exprimându-mi gândurile. Făcând astfel, Dumnezeu a devenit pasiunea inimii mele, continuând să Îi permit Duhului Sfânt să trăiască în mine prin această practică. Astăzi, la momentul meu cu Dumnezeu, am citit Efeseni 5:1 și apoi am scris în jurnal.

Ce spune acest verset sau relatare despre Dumnezeu?

„Caracterul lui Dumnezeu este atât de frumos, El dorește ca noi să ne iubim unii pe alții cum ne iubește El. Descrierea acestei iubiri – [portretizează] o jertfă și sacrificiu din dragoste care înmiresmează întreaga atmosferă.”

Ce spune acest verset sau relatare despre mine?

„Sunt atât de iubită și prețuită prin această dragoste plină de compasiune din partea lui Dumnezeu care este mistuitoare. Ea va transforma mireasma vieții mele când Îi permit Lui să intre în inima, sufletul și mintea mea –, dar El trebuie să fie alegerea mea în fiecare zi. Te aleg pe Tine, dragă Abba Tată, să mă învălui în brațele Tale și în parfumul Tău mirositor, astfel încât, atunci când trec, ceilalți să simtă Divinul și nu un damf de viață urât mirositoare, păcătoasă.”

Ce spune acest verset sau relatare despre umblarea mea cu Dumnezeu?

„Când studiez Cuvântul lui Dumnezeu cu rugăciune, întreaga mea aură va fi pătrunsă de «aroma Sa mirositoare», nu de a mea. Mă voi cuibări în brațele Domnului și mireasma Sa va fi mult mai puternică decât a mea.”

Isus, Te laud că Tu dorești să Îți reverși mirosul Tău pe viața mea păcătoasă, urât mirositoare. Mireasma cerului alungă parfumul meu păcătos, dezgustător, cu parfumul dulce al harului Tău.

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO