Curcubeul Meu, pe care l-am aşezat în nor,
el va sluji ca semn al legământului dintre Mine şi pământ.

(Geneza 9:13)

Aveam inima împovărată. Mă simţeam deprimată în acea dimineaţă de Sabat şi m-am hotărât să mă plimb un kilometru până la cea mai apropiată plajă şi să vorbesc cu Dumnezeu. Mergând, am început să-I spun toate îngrijorările mele, începând cu starea mea de sănătate. I-am spus că nu stăteam prea bine cu finanţele, că responsabilităţile mă copleşeau, iar cerinţele de la serviciu păreau să fi dezvoltat „sindromul octopusului”.

Încercam să fiu optimistă, mulţumindu-I Domnului pentru sprijinul Său din trecut şi numărându-mi binecuvântările prezente. Şi erau multe: viaţă, o sănătate destul de bună, familie, prieteni, libertatea de închinare şi privilegiul de a ieşi în natura care era, practic, neatinsă de mâna omului. Dar bucuria încă mă ocolea. De ce nu puteam scăpa de gândurile acelea depresive? Un gând mi-a şoptit că nu eram destul de aproape de Dumnezeu şi că aveam o credinţă superficială. Mă luptam emoţional şi mental să-mi păstrez atenţia îndreptată spre Dumnezeu. În cele din urmă, mi-a venit în minte textul din 1 Petru 5:7 şi l-am spus cu voce tare:,,Aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi.” Asta m-a liniştit într-o oarecare măsură.

Apoi l-am văzut — cel mai strălucitor şi iridescent curcubeu pe care l-am văzut vreodată. Culorile distincte, splendide, luminau firmamentul cenuşiu al dimineţii, iar eu păream învăluită în bolta glorioasă a curcubeului. Am simţit atunci prezenţa lui Dumnezeu! înainte de a observa curcubeul, conversaţia cu El era doar la nivel mental, dar această dovadă neaşteptată a comunicării cu Divinul m-a făcut să izbucnesc în laude la adresa Sa, cu voce tare. Era dimineaţa devreme şi nu mai era nimeni pe stradă, aşa că am profitat de moment ca să dau slavă Dumnezeului creaţiei şi al Sabatului pentru îndurarea numelui Său.

De prisos să mai spun că depresia care încerca să pună stăpânire pe mine a dispărut. Mi-am continuat plimbarea pe plajă cântând imnuri de laudă. Ce experienţă minunată ca Dumnezeul universului să afişeze curcubeul Său pe cer special pentru tine şi să-ţi aducă aminte că îşi iubeşte copiii şi le poartă de grijă, că le va împlini nevoile şi îşi va ţine legământul făcut cu ei!

Nu pot să nu exclam: „Slavă Tie, Doamne! Cât de mare este credincioşia
Ta!

CLA UDETTE JOY ANDREWS

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO