„El a făcut ce este rău înaintea Domnului și a umblat în calea tatălui său și în calea mamei sale și în calea lui Ieroboam, fiul lui Nebat, care făcuse pe Israel să păcătuiască.” (1 Împărați 22:52)

Ascultă ediția audio aici.

Un avocat obișnuia, în fiecare dimineață, în drumul lui spre birou, să intre în bodega de la colțul străzii ca să bea o țuică. Într-o dimineață de iarnă, cu zăpadă mare, pe când trotuarele nu erau curățate încă, el a luat-o spre bodegă, ca de obicei. Deodată, a auzit o mișcare în spatele lui și, întorcându-se, l-a văzut pe băiețelul lui venind după el.

— Ce faci? l-a întrebat tatăl. — Calc pe urmele tale! a răspuns băiatul, care într-adevăr se străduia prin zăpada mare să pășească pe urmele tatălui său.

Avocatul l-a certat pe băiat și l-a trimis acasă, dar cuvintele „calc pe urmele tale” i s-au întipărit în minte. A părăsit calea cea rea a necredinței și a început o viață nouă în compania Mântuitorului său. O, de-ar urma toți exemplul bun al acestui avocat (https://ilustratiicrestine.ro/index.php/2017/08/17/calc-pe-urmele-tale)!

Biblia relatează multe cazuri în care copiii au urmat calea rea pe care au croit-o părinții lor. Ahazia este doar unul dintre acestea.

„Părinții se plâng din cauza împietririi inimii copiilor lor și a greutății cu care sensibilitatea lor morală este făcută să răspundă cerințelor lui Dumnezeu. Totuși, cărțile din ceruri înregistrează totul și se poate vedea fără greș adevărata cauză a acestei situații. Părinții nu au fost convertiți. Ei nu au fost în armonie cu cerul sau cu lucrarea cerului. Ideile lor obișnuite și înjositoare cu privire la sfințenia slujirii și a Sanctuarului lui Dumnezeu au fost țesute în educația copiilor lor” (ÎC, p. 406).

În cele mai multe cazuri, nu vor exista copii spirituali într-o casă de părinți nespirituali. Nu vor exista copii credincioși într-un cămin unde necredința este demonstrată zilnic. Copiii nu vor fi studioși și dornici să se roage dacă părinții lor neglijează aceste lucruri. De aceea, dragi părinți, gândiți-vă ce provocare solemnă este pe umerii voștri!

Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre!

Provocare:

Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

Viorel Dascălu
Conferința Moldova

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO