Ferice de robii aceia pe care stăpânul îi va găsi veghind la venirea lui!
Luca 12:37

Fusese anunțată o furtună de zăpadă teribilă. Ni s-a spus că ar fi mai bine să stăm acasă, să nu mergem pe drumuri, așa că serviciul de la biserică a fost anulat. Dar furtuna a întârziat și, până la începutul după-amiezii de Sabat, pământul a rămas uscat. În cele din urmă, a început să ningă, dar pământul era cald și zăpada s-a topit curând. Dar până seara devreme, soțul meu, Jerry, curăța cu lopata câțiva centimetri de pe alee.

În timpul nopții a continuat să ningă. Duminică dimineața, Jerry a făcut o fotografie a celor 15 centimetri de zăpadă care acopereau totul pe terasa noastră. Le-a trimis poza copiilor noștri. „Ah”, au răspuns ei, „este foarte frumos!” Ei bine, m-am gândit eu, cred că se poate spune că trăim în California caldă și însorită! Zăpada a continuat să cadă. Jerry a văzut pe Facebook locuri în care oamenii rămăseseră fără curent: nepoata lui, într-un oraș din apropiere, vărul lui de la fermă. Dar noi eram bine, într-o casă caldă, cu electricitate.

Duminică seara, în jurul orei 20:30, făceam un duș când, brusc, s-a stins lumina.

Întuneric! Avem o lampă mare, dar nu mai avea ulei în ea. O altă lampă mică nu mai avea nici ea ulei. Lanternele aveau nevoie de baterii. Și unde erau lumânările și chibriturile? Ni s-a spus că va veni această furtună. De ce nu am fost mai bine pregătită? Cu siguranță electricitatea va reveni în curând, m-am gândit. Dar nu a fost așa.

Luni dimineața devreme, în timp ce casa era încă întunecată și destul de rece, am avut destul timp să mă gândesc. Isus a spus o parabolă despre zece fecioare care așteptau să vină mirele. Dar mirele a întârziat. Cinci dintre ele aveau ulei în lămpi și erau pregătite când a venit. Dar cinci aveau nevoie de ulei și au ratat venirea mirelui.

M-am gândit la textul: „Și voi dar fiți gata, căci Fiul omului va veni în ceasul în care nu vă gândiți” (Luca 12:40). Textul nu spune să ne facem gata. Spune să fim gata. Încă o dată, mi s-a reamintit cât de important este să petrecem zilnic timp cu Isus, să fim gata și să așteptăm venirea Sa. Lecția pe care mi-a dat-o această furtună de zăpadă a fost una bună până la urmă!

autor: Sharon Oster

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO