„«Căci ai lucrat pe ascuns; Eu însă voi face lucrul acesta în fața întregului Israel și în fața soarelui.» David a zis lui Natan: «Am păcătuit împotriva Domnului!» Și Natan a zis lui David: «Domnul îți iartă păcatul, nu vei muri.»” (2 Samuel 12:12,13)

Ascultă ediția audio aici.

Cu mulți ani în urmă am văzut o caricatură foarte grăitoare. Un tată cu țigara în gură își bătea cu disperare copilul. Îl prinsese fumând și acum dorea să-i aplice o corecție. În timp ce-l pedepsea, tatăl repeta cuvintele: „Să nu te mai prind că fumezi!”

Când va înceta copilul să mai fumeze? Probabil că atunci când va dispărea modelul greșit dat de părinte.

David a fost imitat de fiii săi, în special de Amnon și Absalom. Amnon a desfrânat fără scrupule, iar Absalom a devenit un criminal cu sânge rece.

Niciunul nu a fost mustrat de David, care știa că acestea erau doar urmările grave ale comportamentului său anterior.

„David și-a neglijat datoria de a pedepsi crima lui Amnon și, din cauza purtării necredincioase a împăratului, care era în același timp și tată, și, de asemenea, din cauza lipsei de pocăință din partea fiului, Domnul a îngăduit ca evenimentele să meargă pe drumul lor firesc și nu l-a împiedicat pe Absalom. Dacă părinții sau conducătorii își neglijează datoria de a pedepsi nelegiuirea, Dumnezeu Însuși preia cazul. Puterea de înfrânare este îndepărtată în oarecare măsură de la cei ce au devenit uneltele răului, așa încât apare un șir de împrejurări care pedepsesc păcatul prin păcat. Urmările rele ale nedreptei îngăduințe din partea lui David față de Amnon nu se sfârșiseră” (PP, p. 737).

Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări.

Provocare:

Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

Viorel Dascălu
Conferința Moldova

 

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO