Saul: când înstrăinarea ta de Domnul îți distruge familia


„Filistenii au urmărit pe Saul și pe fiii lui și au ucis pe Ionatan, Abinadab și Malchișua, fiii lui Saul.” (1 Samuel 31:2)

Ascultă ediția audio aici.

Ionatan a fost mereu unul dintre eroii mei biblici preferați. Îl percep ca pe un simbol al loialității, al altruismului și al prieteniei devotate. Un caracter nobil.

Mă doare acest verset al Bibliei. De ce acest sfârșit pentru Ionatan și frații săi? Nu am răspuns la această întrebare, așa că rețin și această mică durere sufletească, alături de altele, spre a primi răspuns când Îl vom întâlni pe Domnul.

Privesc însă la Saul și nu pot să nu constat că el este artizanul destinului familiei sale. Nu îl acuz, ci îl plâng, mai ales gândindu-mă că, potrivit succesiunii evenimentelor biblice, a fost în postura teribilă de a asista la moartea fiilor săi.

Ce-o fi gândit Saul în acele momente? Cât l-o fi durut eșecul lui ca rege, ca tată? Cum o fi deplâns loialitatea vitejilor săi fii care nu l-au părăsit, ci au ales să stea lângă el până la moarte? I-o fi părut rău de alegerile sale greșite, care l-au distrus nu doar pe el, ci și pe copiii lui?

Dragi părinți, noi suntem, într-o mare măsură, artizanii destinului familiilor noastre. Credincioșia noastră se va răsfrânge benefic asupra familiilor noastre, iar înstrăinarea sau chiar răzvrătirea noastră față de Dumnezeu îi va aduce în situații riscante, periculoase pe cei dragi. Consecințele alegerilor mele greșite nu mă vor afecta doar pe mine, ci și pe copiii mei, pe cei pe care îi iubesc. Simțiți responsabilitatea acestui gând?

Când renunțați la rugăciunea personală și de familie, când decideți să nu mai frecventați ora Școlii de Sabat, când exprimați necredință în Dumnezeu de față cu copilul vostru, când încălcați cu bună știință principiile biblice și desconsiderați valorile creștine, adventiste, ce viitor le construiți copiilor voștri?

Doamne, Îți cer iertare pentru alegerile mele greșite, care îi ating și pe copiii mei!

Provocare:

Cercetează-te atent și schimbă cel puțin un aspect din viața ta în care forța exemplului tău negativ îți afectează copiii!

Narcis Ardelean
Conferința Banat


Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO