„Prin credință Moise, când s-a făcut mare, n-a vrut să fie numit fiul fiicei lui Faraon, ci a vrut mai bine să sufere împreună cu poporul lui Dumnezeu decât să se bucure de plăcerile de o clipă ale păcatului.” (Evrei 11:24,25)

Ascultă ediția audio aici.

Îți poți imagina teribila tulburare sufletească a lui Iochebed? Bebelușul ei fusese condamnat la moarte încă dinainte de a se naște! Trebuia să fie înghițit de apele Nilului! A privit la copil ca la lumina ochilor ei și… a decis că nu poate face una ca asta. Cu eforturi uriașe, prin implicarea tuturor membrilor familiei, copilul a fost ascuns vreme de trei luni. Mai mult nu s-a putut. Ultimul gest de grijă al mamei sale iubitoare a fost să pregătească o cutie care să plutească pe apele fluviului, încredințând de acum copilul doar ocrotirii divine.

Știm cu toții maniera spectaculoasă în care Dumnezeu a lucrat, onorând dedicarea acestei mame: copilul a trăit, având-o ca doică pe însăși mama lui, și a ajuns chiar în palatul regal!

Iar această mamă responsabilă și îndatoritoare s-a pus la dispoziția lui Dumnezeu, educându-l atât de bine pe fiul ei, încât, pe baza credinței așezate în inima lui, „când s-a făcut mare, n-a vrut să fie numit fiul fiicei lui Faraon”.

Ce orizonturi îndepărtate poate atinge influența unui mame credincioase în colaborare cu deschiderea copilului ei către Dumnezeu și valorile Sale! O femeie simplă, care are la dispoziție un timp limitat pentru creșterea fiului ei, are un impact atât de mare în viața acestuia, încât nici puterea, nici faima, nici luxul, nici plăcerea păcătoasă, toate disponibile la palat, nu îl pot îndepărta de lângă moștenirea spirituală oferită de ea!

Ellen White scria: „Mama este agentul lui Dumnezeu pentru creștinarea familiei ei. Ea trebuie să exemplifice religia biblică” (CA, p. 196).

Stimată mamă creștină, pasajul acesta este despre tine! Dumnezeu are nevoie, în planul Său de salvare, ca tu să fii azi asemenea lui Iochebed.

Doamne, dă-mi har și călăuzire de la Tine să îmi cresc copiii pentru viața veșnică!

Provocare:

„Este cu neputință de estimat influența unei mame care se roagă” (CA, p. 225). Deci roagă-te fierbinte și constant pentru copiii tăi!

Narcis Ardelean
Conferința Banat


Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO