Atunci El mi-a zis: „Du-te, căci te voi trimite departe la neamuri…” – Faptele 22:21

Recent am participat la o întâlnire a femeilor în Mauritius, împreună cu prietena mea, Rhoda Nthani. Camerele noastre de hotel erau una lângă cealaltă. Într-o seară, după o zi în care muncisem din greu, ne-am întors în camera noastră pentru a ne odihni. Uşa de la camera mea refuza să se deschidă. Recepţia era prea departe, şi eu eram prea obosită pentru a merge până acolo. Aşa că am rugat-o pe prietena mea să îmi dea voie să folosesc telefonul ei pentru a suna după ajutor. Prietena mea a propus să rămân la ea în cameră să aştept să vină cineva să mă ajute. Câteva minute mai târziu a ajuns cineva de la paza hotelului şi a rezolvat problema. Aşa că m-am întors în camera Rhondei pentru a-mi lua lucrurile, după care am mers să deschid uşa. Din nou, uşa nu s-a deschis. Am chemat din nou ajutor. De data aceasta, angajatul supraveghetor a sugerat să fie schimbată yala de la uşă. A trebuit să meargă în magazie pentru a găsi o altă yală. Între timp, unul din asistenţii lui a dorit să rămână în preajmă. A rămas în apropiere de noi, deşi acest lucru ne transmitea o stare de nelinişte.

Bărbatul s-a prezentat şi ne-a întrebat care era scopul vizitei noastre acolo. Când i-am spus de ce eram acolo, el s-a deschis şi ne-a mărturisit că îşi dorea să întâlnească creştini. Născut într-o familie budistă, încă din copilărie se închinase la idoli. Într-o zi a întâlnit un grup de creştini care i-au vorbit despre Dumnezeu şi Isus. Ei l-au învăţat cum să se roage şi i-au dăruit o Biblie. Citise Biblia şi se ruga în fiecare zi la Dumnezeu, dar mama lui nu dorea ca el să devină creştin. Dumnezeu răspunsese rugăciunii lui de a-şi găsi un loc de muncă, aşa că a reuşit să iasă din sărăcie, să îşi construiască o casă pentru familia lui şi să le ofere cele necesare. Acum căuta creştini pentru a putea fi încurajat spiritual. În ziua în care uşa mea nu s-a deschis, el se rugase la Dumnezeu să îl ajute să întâlnească creştini care să se roage cu el şi să îl încurajeze. Chiar acolo am îngenuncheat şi ne-am rugat cu el. După ce l-am încurajat puţin, s-a întors personalul de la pază şi mi-a reparat yala de la uşă pentru a treia oară. De data aceasta era reparată. Ce întâlnire divină! Am fost uimită să văd că Dumnezeu a folosit problema de la uşa mea pentru a sluji unei inimi singuratice.

Există momente când ne îndeplinim datoria, dar uităm că Dumnezeu a aranjat întâlniri divine pentru noi. Acest lucru ne face să ascultăm şi să îl căutăm în fiecare situaţie.

Doamne, ajută-mă să ascult glasul Tău în fiecare minut. Ajută-mă să văd multele întâlniri pe care Tu le-ai stabilit în programul meu zilnic.


Caroline Chola

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO