Nădăjduieşte în Domnul! Fii tare, îmbărbătează-ţi inima şi nădăjduieşte în Domnul! – Psalmii 27:14

Activităţile sociale de la sfârşitul de semestru din Cedar Hall pentru fete fuseseră planificate cu multe săptămâni înainte. Cu toţii anticipau cu nerăbdare momentul mult aşteptat, pregătindu-se să iasă din campus pentru o cină specială. Totuşi, înăuntrul meu, mă simţeam la fel ca vremea de afară – rece. Sabatul tocmai se încheiase, dar simţeam toată încărcătura săptămânii anterioare pe umerii mei, pe lângă săptămâna nouă, care aducea cu sine poverile sale. Tot ce îmi doream să fac era să mă aşez în pat şi să dorm — măcar pentru o vreme să scap de realitatea vieţii. Ştiam doar că nu eram mulţumită cu situaţia mea actuală.

Deoarece afară ploua, ne-am schimbat planul şi am hotărât să mergem la cea mai apropiată pizzerie. Nu a durat mult până au apărut chicotelile, râsetele, glumele, selfie-urile, pozele şi depănarea amintirilor din acel semestru şi curând întâlnirea a devenit un „lime”, aşa cum numesc trinidadienii aceste întâlniri sociale. Fiind singura vegetariană dintre toate colegele mele, am hotărât să comand o pizza vege-tariană la tigaie. În mod surprinzător, prietenele mele au terminat de mâncat pizza, iar eu încă aşteptam pizza mea, care era cea mai mică dintre toate cele comandate.

Când am întrebat chelneriţa ce se întâmpla cu comanda mea, ea a răspuns: „A, nu te îngrijora, pizza vegetariană este în cuptor.” Totuşi, cinci minute mai târziu a venit din nou la mine. „Ne pare foarte rău, dar pizza vegetariană s-a ars în cuptor — în schimb, vă putem aduce o pizza vegetariană mică.” Cu alte cuvinte, în loc să primesc patru felii, acum primeam opt.

Celelalte fete şi-au exprimat nemulţumirea, dar în cele din urmă eu am înţeles lecţia.

Deşi nu eram mulţumită cu acea situaţie neplăcută, Dumnezeu avea pregătit ceva mai bun pentru mine. Tot ce trebuia să fac era să aştept. Gândurile lui Dumnezeu nu sunt gândurile noastre, iar căile noastre nu sunt căile Lui (Isaia 55:8).

Poate că viaţa ta nu este aşa cum ai vrea să fie, dar aşteaptă ajutorul Domnului. Când aştepţi planul lui Dumnezeu, poate nu vei primi imediat ceea ce doreşti şi poate chiar nu vei primi niciodată ceea ce vrei. Totuşi, Dumnezeu are în plan ceva mai bun pentru tine, cât tu aştepţi în sala de aşteptare. Poate această binecuvântare nu va fi pe acest pământ, dar încercarea de acum cu siguranţă poate fi o cale de a ne pregăti pentru cer.

Aşteaptă-L pe Domnul astăzi… şi întotdeauna.


Nahomie Daube

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO