[sâmbătă, 6 ianuarie] Învață-ne să ne rugăm!

 

 

Text de memorat:

 

Luca 11:1

Într-o zi, Isus Se ruga într-un loc anumit. Când a isprăvit rugăciunea, unul din ucenicii Lui I-a zis: „Doamne, învaţă-ne să ne rugăm, cum a învăţat şi Ioan pe ucenicii lui”.

 

Printre unii creștini pare să predomine convingerea că numai rugăciunea spontană, neînvățată, este rugăciune adevărată. Cu toate acestea, ucenicii lui Isus au fost din belșug răsplătiți când I-au cerut lui Isus să îi învețe să se roage. Dumnezeu a pus la mijlocul Bibliei o carte de rugăciuni, Psalmii, nu doar pentru a ne arăta cum se ruga poporul lui Dumnezeu din vechime, ci și pentru a ne învăța cum să ne rugăm astăzi.

 

Încă din primele veacuri, psalmii au influențat rugăciunile poporului lui Dumnezeu, inclusiv rugăciunile Domnului Isus (1 Cronici 16:7,9; Neemia 12:8; Matei 27:46; Efeseni 5:19). În această săptămână vom vedea cum psalmii i-au ajutat pe copiii lui Dumnezeu să străbată calea vieții și să progreseze în relația cu Dumnezeu. Ar trebui să ne amintim că psalmii sunt rugăciuni, așa că sunt de neprețuit, nu numai pentru profunzimea lor teologică, ci și pentru modurile în care pot îmbogăți și transforma rugăciunile noastre individuale și colective. Rostirea psalmilor în rugăciune i-a ajutat pe mulți credincioși să își creeze și să își mențină o viață de rugăciune consecventă și împlinită.

 

În zilele care urmează vom continua să analizăm psalmii, mai ales în contextul perioadelor în care lucrurile nu ne merg prea bine.

 

 

 

Studiu zilnic

 

Biblia: Isaia 38 – 44
1. Ce urma să facă Ezechia pentru că Domnul l-a mântuit?
2. Cine spunea: „Soarta mea este ascunsă dinaintea Domnului…”?
3. Ce arbori va sădi Dumnezeu în pustiu?
4. În ce preface Dumnezeu știința înțelepților?

 

Ellen G. White: „Divina vindecare”, capitolul „Lucrarea pentru cei bogați”
5. De ce nu merg mulți bogați la biserică?

 

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO