[sâmbătă, 6 mai] Închinarea la Creator

 

 

Text de memorat:

 

Apocalipsa 4:11

„Vrednic eşti Doamne şi Dumnezeul nostru să primeşti slava, cinstea şi puterea, căci Tu ai făcut toate lucrurile şi prin voia Ta stau în fiinţă şi au fost făcute!”

 

Este ușor să credem că anumite lucruri ni se cuvin, mai ales cele pe care le-am cunoscut sau experimentat dintotdeauna. De exemplu, cât de ușor uită copiii să își prețuiască părinții, care au fost întotdeauna lângă ei în timpul scurt al vieții lor? Cu câtă ușurință uităm și noi să prețuim soarele, cerul, aerul și pământul de sub picioarele noastre.

 

Totuși, te-ai oprit vreodată să te gândești cât de des credem că ni se cuvine însăși existența noastră? Cu alte cuvinte, cât de des ne oprim și ne punem faimoasa întrebare filozofică: De ce există ceva în loc de absolut nimic?

 

De ce există universul nostru, cu maiestatea și grandoarea lui și cu toate lucrurile uimitoare din el? Conform ultimelor teorii științifice (au tendința de a se schimba), a fost o vreme când universul nostru nu exista. În ciuda tuturor miturilor despre un univers care s-a născut din absolut nimic, sau din vreun fel de ecuație matematică, universul nostru există datorită lui Dumnezeu, Creatorul, care l-a făcut pe el și tot ce este în el.

 

 

Studiu zilnic:

 

Biblia: Iov 36–42
1. Cum îl scapă Dumnezeu pe cel nenorocit?
2. Cum dă de veste Dumnezeu că este de față?
3. Unde scrie în Biblie despre Orion?
4. Ce răspunsuri I-a dat Iov Domnului?

 

Ellen G. White: „Rugăciunea”, capitolul 21 (în continuare, până la final)
5. Când vor dispărea tulburările și obsesiile noastre?

 

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO