[sâmbătă, 17 iulie] Costul odihnei

 

 

Text de memorat:

 

Psalmii 51:10

„Zideşte în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou şi statornic!”

 

Mulți oameni par disperați să găsească puțină pace și liniște. Ei sunt dispuși să și plătească pentru pace. În multe orașe mari există camere dotate cu conexiune gratuită la internet care pot fi închiriate pentru o oră. Regulile sunt stricte: fără zgomot, fără vizitatori. Oamenii sunt dispuși să plătească pentru a putea să stea în liniște și doar să se gândească sau să tragă un pui de somn. Există cabine de dormit care pot fi închiriate în aeroporturi, iar căștile care reduc zgomotul sunt articole populare. Există și glugi de pânză sau paravane pliabile pentru păstrarea intimității, pe care le poți trage pe cap și pe piept pentru o pauză rapidă la locul de muncă.

 

Adevărata odihnă are și ea un cost. Consilierilor de imagine ai lumii media, care te încurajează să faci totul prin propriile puteri, le-ar plăcea să ne facă să credem că ne putem hotărî propriul destin și că odihna este doar o chestiune de alegere și de planificare; totuși, cel puțin atunci când ne gândim la aceasta în mod onest, ne dăm seama că suntem incapabili să găsim odihnă pentru inima noastră. Augustin, părintele bisericii din secolul al IV-lea, a formulat ideea aceasta în mod succint în faimoasele sale Confesiuni (cartea 1), într-o reflecție asupra harului lui Dumnezeu: „Căci ne-ai făcut pentru Tine și neliniștite sunt inimile noastre până ce nu își găsesc odihna în Tine.”

 

Săptămâna aceasta vom analiza pe scurt viața omului care era după inima lui Dumnezeu, pentru a afla cum a descoperit el adevăratul cost al odihnei divine.

 

 

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO