[sâmbătă, 17 octombrie] Cum văd ochii Domnului – viziunea biblică
Text de memorat:
Proverbele 15:3
„Ochii Domnului sunt în orice loc, ei văd pe cei răi şi pe cei buni”.
Poetul ceh Czeslaw Milosz a scris un poem care începea cu o descriere a unor animale închipuite: iepuri și veverițe care vorbeau și altele asemenea. Ele „au multe în comun cu animalele reale”, scria el, „așa cum noțiunile noastre despre lume au multe în comun cu lumea reală”. Apoi, în încheierea poemului, el scria: „Gândește-te la acest lucru și tremură!”
„Tremură” ar putea fi un cuvânt prea dur, dar este adevărat că mult din ceea ce oamenii gândesc despre lume ar putea fi complet greșit. De exemplu, secole la rând, oameni inteligenți și instruiți au gândit că pământul stă nemișcat în centrul universului. Astăzi, mulți oameni, de asemenea inteligenți și instruiți, cred că ființele umane au evoluat din ceva ce la origini a fost o formă simplă de viață.
Ca ființe umane, niciodată nu privim lumea dintr-un punct de vedere neutru. Întotdeauna o analizăm doar prin acele filtre care au un impact asupra modului în care o interpretăm și o înțelegem. Numim acele filtre „viziune asupra lumii”, și este foarte important să îi învățăm pe tinerii noștri, și chiar pe membrii mai în vârstă ai bisericii, viziunea biblică.
Studiu la rând
Biblia: Isaia 50–56
1. Cine și din ce motiv și-a făcut fața „ca o cremene”?
2. Cine și cui ziceau: „Îndoaie-te, ca să trecem peste tine!”?
3. Ce anume promite Domnul că nu se va muta sau clătina?
4. Ce li se promite străinilor care „se vor lipi de Domnul, ca să-I slujească”?
Ellen G. White, „Evanghelizare”, subcapitolul „Factorul determinant al succesului adunărilor de evanghelizare”
5. Care este motivul pentru care lucrarea Evangheliei are un succes atât de mic?
Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO