Unde sunt preoții?

Fără îndoială, după cum am văzut și ieri, împlinirea uimitoare a profeției i-a adus pe evrei înapoi din Babilon. Dar, ca în orice lucru în care sunt implicați oamenii, existau și acolo probleme. Una dintre marile probleme era că, în ciuda tuturor făgăduințelor minunate de restaurare după robie, mulți evrei nu au dorit să se întoarcă în țara părinților lor. Au preferat să rămână în Babilon. De ce?

5. Care era marea lor preocupare și de ce ar fi fost aceasta o grijă pentru cineva care dorea să ducă înapoi poporul Israel în țara natală?

Ezra 8:1,15
1. Iată capii de familii şi spiţele de neam ale celor ce s-au suit cu mine din Babilon, sub domnia împăratului Artaxerxe:

15. I-am strâns la râul care curge spre Ahava şi am tăbărât acolo trei zile. Am căutat între popor şi preoţi, şi n-am găsit acolo pe niciunul din fiii lui Levi.

Adevărul este că nu toți evreii din Babilon au dorit să se întoarcă, chiar unii dintre leviți au preferat să rămână acolo. Existau mai multe motive. Mulți dintre ei se născuseră și crescuseră în această țară și era singura pe care o știau. Alţii poate că nu doreau să pornească în lunga și periculoasa călătorie spre o țară necunoscută pentru ei. Dar, în ciuda tuturor problemelor, s-au întors suficienți leviți ca să slujească la templu (vezi studiul de joi).

„De acum, evreii care rămăseseră în țara robiei erau deja acolo de mai bine de un secol și jumătate. Săpăturile de la Nippur au scos la lumină mai multe documente care arată că, în timpul domniei lui Artaxerxes I, în Mesopotamia locuiau mulți evrei bogați. Probabil că a fost foarte greu pentru Ezra și tovarășii lui să îi convingă pe atât de mulți să se întoarcă împreună cu el. Acești coloniști care se întorceau se puteau aștepta doar la o viață grea de pionierat în vechea țară, cu mult mai puține facilități decât în Babilon. Ținând cont de toate aceste aspecte, este surprinzător să vedem că Ezra a reușit să convingă aproape două mii de familii să se alăture fraților lor în călătoria spre țara natală.” – Comentarii biblice AZȘ, vol. 3, p. 376

„În Împărăția lui Dumnezeu trebuie să intrăm prin multe necazuri” (Faptele 14:22). Ce ne spune acest lucru despre încercările și greutățile care îi așteaptă pe cei care doresc să Îi slujească lui Dumnezeu cu credincioșie?

Faptele Apostolilor 14:22
22. întărind sufletele ucenicilor. El îi îndemna să stăruie în credinţă şi spunea că în Împărăţia lui Dumnezeu trebuie să intrăm prin multe necazuri.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO