Cuvinte înțelepte pentru familii

 5. Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta!6. Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările (Proverbele 3:5,6)

Indiferent în ce etapă a vieții ne aflăm acum, toți am început cu o mamă și un tată, indiferent de relația pe care am avut-o (sau nu am avut-o) cu ei după nașterea noastră. Pe de altă parte, unii oameni, în afară de frați, surori sau alte rude mai îndepărtate, nu au avut niciodată o familie a lor în afara celei în care au crescut.

Oricare ar fi situația sau etapa vieții în care ne găsim, cartea Proverbele conține un mănunchi de instrucțiuni, poezii, întrebări și sfaturi înțelepte. Relațiile de familie sunt abordate direct și unele cugetări pot fi aplicate la viața de cămin. Cartea Proverbele este, de fapt, un document de familie în care cheile unei vieți evlavioase sunt înmânate de-a lungul generațiilor, de la părinți la copii. Așa cum părinții ar putea scrie o scrisoare cu sfaturi pentru fiul sau pentru fiica lor care pleacă la facultate, se mută sau își ia un serviciu departe de casă, cartea Proverbele este scrisă ca din partea unui tată care i se adresează fiului său: „Ascultă, fiule, învățătura tatălui tău și nu lepăda îndrumările mamei tale!” (Proverbele 1:8).

Cartea Deuteronomul îi îndeamnă pe părinți să îi transmită noii generații convingerile lor. La fel face și cartea Proverbele. În apelurile acestui tată auzim vocea Tatălui ceresc, invitându-ne să învățăm.

4 mai – Sabatul companionului

BIBLIA ȘI CARTEA ISTORIA MÂNTUIRII – STUDIU LA RÂND

Biblia: Iosua 3–9

  1. Cum se numea Marea Moartă pe vremea lui Iosua?
  2. Cu ce expresie tipic românească este tradusă trezirea devreme a lui Iosua?
  3. Din ce categorie de vârstă erau cele două iscoade trimise la Ierihon?
  4. Pe ce a scris Iosua o copie a legii scrise de Moise?

Istoria mântuirii, cap. 62

  1. Cum spune autoarea că este limbajul pentru încercarea de a descrie cerul?
Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO