Ci cât sunt de sus cerurile faţă de pământ, atât sunt de sus căile Mele faţă de căile voastre şi gândurile Mele faţă de gândurile voastre.

(Isaia 55:9)

Iată că s-a încheiat bătălia vorbelor dintre Iov şi aceşti trei bărbaţi, vorbe care, pe alocuri, sunt profunde, frumoase şi adevărate. De câte ori nu cităm şi noi din cartea lui Iov, şi chiar din cuvântările lui Elifaz, Bildad şi Ţofar! Şi este firesc să cităm pentru că, după cum am văzut, cuvintele lor sunt în mare parte adevărate. Doar că le-au rostit într-un loc nepotrivit, într-un moment nepotrivit şi în nişte împrejurări nepotrivite. Învăţăm de aici, o dată în plus, cât de valoros este adevărul exprimat în Proverbele 25:11-13:

„Un cuvânt spus la vremea potrivită este ca nişte mere din aur într-un coşuleţ din argint.
Ca o verigă din aur şi o podoabă din aur curat, aşa este înţeleptul care mustră pentru o ureche ascultătoare.
Ca răcoreala zăpezii pe vremea secerişului, aşa este un sol credincios pentru cel ce-l trimite: el înviorează sufletul stăpânului său.”

Din nefericire, cuvintele care i-au fost adresate lui Iov n-au fost aşa. Iar tirul criticilor este pe cale să se înteţească, pentru că celor trei bărbaţi care-l condamnau li s-a mai alăturat încă unul!

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO