Întrebări recapitulative

  1. Ce stare de spirit domnea în mijlocul rămășiței poporului, după plecarea babilonienilor și cum au reușit unii dintre ei să înrăutățească și mai mult situația? Cum se poate restabili ordinea într-o țară sau instituție caracterizată de anarhie? Care este rolul liderilor și ce trebuie să facă poporul sau angajații într-o asemenea situație?
  2. Cu ce fel de cerere și cu ce atitudine a venit poporul la Ieremia, după uciderea guvernatorului pus de babilonieni, și ce răspuns au primit? Cum trebuie să fie atitudinea noastră atunci când dorim să cunoaștem voia lui Dumnezeu pentru noi?
  3. Cum au reacționat căpeteniile și poporul față de răspunsul Domnului? De ce, uneori, vrem să cunoaștem voia Sa pentru viața noastră, iar atunci când o aflăm ne îndoim de ea sau o respingem? Cum putem evita să ne lăsăm conduși de propriile emoții și dorințe greșite?
  4. Ce i-a transmis Ieremia poporului care s-a dus în Egipt, împotriva voinței descoperite a Domnului? Către ce fapte și atitudini părăsite altădată ne-am putea întoarce astăzi, fără să ne dăm seama de regresul spiritual și de îndepărtarea noastră de Dumnezeu?
  5. Cui au ajuns să se închine refugiații iudei în Egipt și de ce nu puteau anticipa consecințele? Cum se explică faptul că unii oameni înțeleg greșit relația dintre cauză și efect? Ce se poate face pentru astfel de oameni?
Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO