Studiul 3

14 iulie 2012

 

Pentru studiul din săptămâna aceasta, citeşte: Ioan 3:3-8; 11:48-50; 1 Ioan 2:15-17; 1 Corinteni 9:19-27; 1 Corinteni 16:19.

Sabat după-amiază

Text de memorat: „Căci, măcar că sunt slobod faţă de toţi, m-am făcut robul tuturor ca să câştig pe cei mai mulţi.” (1 Corinteni 9:19)

Gândul central: La o scurtă analiză a contextului istoric şi cultural, observăm că metoda lui Pavel de abordare a cetăţenilor din Tesalonic a fost unică şi bine pusă la punct.

Studiul acesta îşi propune să prezinte un rezumat al informaţiilor de ordin istoric, literar şi arheologic pe care le avem despre Tesalonic.

Aceste informaţii sunt importante din două motive: în primul rând, ele ne ajută să vedem cum îl înţelegeau pe Pavel ascultătorii şi cititorii de atunci pentru a clarifica sensul cuvintelor sale şi impactul pe care acestea le-au avut asupra bisericii şi a societăţii; în al doilea rând, dacă vom cunoaşte ideile şi credinţele tesalonicenilor, vom înţelege mai bine lucrurile cărora Pavel li se opunea. Pentru a promova Evanghelia, Pavel a fost pus în situaţia de a corecta ideile greşite.

Deşi de data aceasta nu vom studia în mod direct pasaje biblice, vom reconstitui atmosfera acelor timpuri pentru a putea trece la studiul cărţilor 1 şi 2 Tesaloniceni.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO